Se extind rețelele de canalizare și apă în Florești și Baciu! Banii vin din fonduri europene

Se extind rețelele de canalizare și apă în Florești și Baciu! Banii vin din fonduri europene

Compania de Apă ,,Someș” SA a demarat lucrările de extindere și reabilitare a 15,2 km de rețele de apă, respectiv a cca. 3,3 km de rețele de canalizare, în localitățile Florești și Baciu.

Investițiile derulate în ambele localități sunt parte a unui contract de lucrări finanțat din fonduri europene în valoare totală de peste 14,5 milioane de euro. Acesta prevede extinderea și reabilitarea rețelei de apă și canalizare în nu mai puțin de patru comune situate în Zona Metropolitană Cluj-Napoca: Apahida, Baciu, Feleacu și Florești.

Lucrările edilitare au început de puțin timp în cele două localități limitrofe municipiului Cluj-Napoca, acestea fiind în plină execuție. Creșterea continuă a spațiului locativ creează nevoia extinderii rețelelor de apă și canalizare, motiv pentru care am și obținut fonduri europene pentru prelungirea conductelor, respectiv execuția de branșamente și racorduri pentru cetățenii neracordați”, a transmis șeful CJ Cluj, Alin Tișe.

În ceea ce privește localitatea Florești, lucrările de extindere a rețelei de distribuție a apei înregistrează deja un progres de peste 3%, acestea desfășurându-se pe străzile Porii și Teilor. În total, vor fi extinse și reabilitate cca. 8,5 km de conducte de apă. De asemenea, au început lucrările de construire la primul din cele trei rezervoare de apă de 500, respectiv de 1.000 de mc ce vor fi edificate. În ceea ce privește canalizarea, aceasta va fi extinsă pe o lungime de cca. 900 metri.

Referitor la extinderea și reabilitarea conductelor de apă de pe teritoriul localității Baciu, acestea se vor realiza pe o lungime de peste 6,7 km, pe străzile Cometei, Neptun și, parțial, strada Planetelor. În prezent, lucrările sunt în plină derulare, stadiul acestora depășind 4%. De asemenea, în perioada următoare vor începe lucrările de reabilitare a cca. 2,4 km de conducte de canalizare, dar și la rezervorul de apă de 500 mc.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza