Se face o nouă ieșire de pe autostrada A3 către Cluj-Napoca. Veste bună pentru traficul sufocant din Florești

Se face o nouă ieșire de pe autostrada A3 către Cluj-Napoca. Veste bună pentru traficul sufocant din Florești
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Noul drum județean va avea o lungime de aproximativ 14,5 km și va costa aproape 19 milioane de euro.

Urmare a solicitării venite din partea primarului comunei Ciurila, Cristinel Popa, și a locuitorilor comunei, Consiliul Județean Cluj a înaintat către Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest, o propunere de construire și finanțare a unui nou drum județean care să facă legătura între Autostrada A3 și Centura de sud a municipiului Cluj-Napoca, cu ocolirea localităților Ciurila și Sălicea.

Prin asigurarea accesului la acest nou drum județean, primăria Florești va putea asigura și legătura dintre satul Tăuți (comuna Florești) și centura de sud a municipiului.

„Am transmis această propunere către ADR NV și așteptăm, în cel mai scurt timp, o decizie de finanțare din partea CDR NV, organism decizional care coordonează procesul de dezvoltare regională în întreaga regiune. Acest drum va rezolva atât ambuteiajele care apar frecvent în zona Ciurila – Săvădisla cât, mai ales, va determina o decongestionare a traficului de pe DN 1C Gilău, cel mai aglomerat sector de drum din țară, a declarat liderul forului administrativ județean, Alin Tișe.

Potrivit reprezentanțillor forului administrativ județean, acest nou drum județean va avea o lungime de aproximativ 14,5 km și va rezolva o parte din problemele de trafic din zona de vest a județului Cluj.

Valoarea preconizată a investiției este de 18.750.000 euro.

Comenteaza