Se redeschide şantierul de pe Splaiul Independenței. Restricţiile de circulaţie şi rutele alternative

Se redeschide şantierul de pe Splaiul Independenței. Restricţiile de circulaţie şi rutele alternative
Primăria Cluj-Napoca anunţă că, începând de marți, vor reîncepe lucrările de modernizare a Splaiului Independenței.

Acestea se vor desfăşura pe tronsonul cuprins între podul Napoca și strada George Coșbuc. Din cauza lor se vor institui mai multe restricții de circulație pe banda adiacentă spre Someșul Mic, fiind asigurată doar circulația pe linia de tramvai.

Reprezentanţii municipalităţii îi roagă pe conducătorii auto să evite pe cât posibil zona, pentru a nu se crea blocaje ale traficului. Ca traseu alternativ este recomandată ruta Bdul 1 Decembrie 1918 - Pod Garibaldi - strada Uzinei Electrice - aleea Stadion - strada G. Coşbuc - strada Card. Iuliu Hossu.

"Zona de lucrări va fi semnalizată cu indicatoare rutiere și balize prin grija executantului lucrărilor de modernizare a străzii. Ne cerem scuze participanţilor la trafic și locuitorilor din zonă pentru disconfortul creat şi îi rugăm să se conformeze noilor reglementări de circulaţie", a transmis primăria. 

Lucrările, executate de asocierea Diferit & Kiat, fac parte din proiectul european "Modernizarea tramei stradale şi acces la zona industrială - în municipiul Cluj-Napoca", a cărui cost total este de 53,09 milioane de lei.

În toamna anului trecut societatea civilă a lansat o amplă ofensivă împotriva autorităţilor locale, după ce primarul Clujului, Emil Boc, a anunţat că vrea să creeze o bandă suplimentară pentru circulația auto pe malul Someșului. Extrem de revoltaţi, mai mulţi clujeni au ieşit în stradă, acţiunile lor ducând, într-un final, la căderea acelei idei.

Comenteaza