Se repară drumul care duce la Mănăstirea Nicula

Se repară drumul care duce la Mănăstirea Nicula
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Consiliul Județean Cluj a demarat o serie de lucrări de întreținere curentă și periodică pe drumul județean DJ 109T (DJ 109C) Nicula – Mănăstirea Nicula.

Conform reprezentanților forului administrativ județean, acestea au drept principal scop asigurarea unor condiții normale de circulație, în deplină siguranță.

Astfel, lucrările de întreținere se vor desfășura pe toată lungimea acestui drum județean de peste 2,5 kilometri, mai exact între km 0+000 și km 2+554.

Obiectivul nostru este ca și în acest an cât mai multe drumuri județne să ajungă să beneficieze de condiții superioare de confort și siguranță în circulație. În ceea ce privește acest drum județean, un motiv în plus îl reprezintă faptul că luna viitoare, în data de 15 august, la Mănăstirea Nicula vor ajunge mii de pelerini”, a transmis șeful CJ Cluj, Alin Tișe.

În această fază se execută lucrări pregătitoare în vederea realizării de șanțuri pavate din beton.

De asemenea, urmează a mai fi derulate operațiuni de întreținere a părții carosabile prin: colmatarea rosturilor, asigurarea scurgerii apelor din zona drumului prin curățarea șanțurilor, rigolelor și a podețelor și asigurare a esteticii rutiere prin tăierea lăstărișului și a vegetației din zona drumului, precum și refacere de timpane la podețe.

În ceea ce privește asigurarea siguranței circulației, vor fi executate lucrări de întreținere a parapeților direcționali, de montare de parapete metalici unde situația impune acest lucru și de montare de butoni și plăcuțe reflectorizante pe stâlpi și parapete.

Comenteaza