Se rezolvă problema apei potabile la Chinteni! Ce soluție a găsit CJ Cluj

Se rezolvă problema apei potabile la Chinteni! Ce soluție a găsit CJ Cluj

Consiliul Județean Cluj și Compania de Apă „Someș” au inițiat, în regim de urgență, procedura de achiziție publică în vederea construirii unui nou rezervor de înmagazinare a apei în comuna Chinteni.

Odată cu venirea verii, mai multe localități din Cluj au probleme cu debitul apei de la robinet. Una dintre acestea este și Chinteni, unde zile la rând oamenii au rămas fără apă potabilă. Forul administrativ județean clujean anunță că problema va fi rezolvată, cel puțin pe termen scurt.

„Pentru rezolvarea problemei alimentării cu apă din Chinteni am luat decizia construirii, în regim de urgență, a unui rezervor tampon, de mare capacitate, care să asigure furnizarea unei cantități de apă suficiente pentru consumul casnic din comună, chiar și în condițiile creșterii debitului pe fondul unei secete severe, precum cea pe care o traversăm în acest moment. Investiția va fi asigurată de Consiliul Județean din fondul special constituit în vederea finanțării unor astfel de obiective”, a transmis Alin Tișe, liderul CJ Cluj.

În prezent, localitatea Chinteni dispune de un sistem centralizat de alimentare cu apă potabilă aflat în administrarea Companiei de Apă Someș. Actuala conductă de apă, construită în anul 2006, a fost dimensionată pentru un număr de doar 2.700 de locuitori. Însă, în timp, pe fondul dezvoltării accelerate a zonei, respectiv a creșterii la peste 8.000 a numărului de beneficiari, rețeaua existentă nu a mai putut asigura debitul necesar de apă.

Conform reprezentanților forului administrativ județean, pentru rezolvarea rapidă a acestei situații, agravate și de contextul climatic actual, soluția tehnică identificată a fost cea a construirii unui nou rezervor de înmagazinare a apei, cu un volum de 300 mc, care să îl înlocuiască pe cel actual.

Valoarea estimată a contractului este de 773.814 lei, operatorii economici interesați putând depune ofertele până în data de 26 iulie 2022, ora 15.00.

În ceea ce privește deplina rezolvare a problemei, pe termen lung, aceasta va fi asigurată odată cu implementarea mega-proiectului european finanțat prin POIM, proiect care presupune inclusiv extinderea alimentării cu apă în comuna Chinteni.

Comenteaza