Se ţine Untold pe Cluj Arena? Condiţie pusă de conducerea stadionului

Se ţine Untold pe Cluj Arena? Condiţie pusă de conducerea stadionului
Organizatorii Untold ştiu perioada în care va avea loc festivalul de anul acesta, dar nu pot rezerva încă stadionul pentru eveniment.

Directorul societăţii Cluj Arena SA, Radu Raţiu, a declarat marţi, la emisiunea "1 la 1" de la REALITATEA FM Cluj, că refuză să semneze contractul de înghiriere a stadionului cu organizatorii Untold 2016. „Nu plătesc datoria, nu semnăm contractul", a fost ferm Raţiu. Organizatorii festivalului din 2015 datorează Cluj Arena costul utilităţilor, prevăzut în contractul de anul trecut.

„Suma este de aproximativ 40.000 de lei, la care se adaugă penalităţi, că şi noi plătim penalităţi la apă, gaz, energie electrică. Cam 10.000 de euro cu totul. Am vorbit cu ei săptămâna aceasta, sper să vină să achite datoria", a spus şeful stadionului.

Interesant este că festivalul din 2015 a fost pus în scenă de Federaţia SHARE, parteneră a primăriei, în vreme ce spectacolele din 2016 vor fi organizate de o firmă privată înfiinţată la finele anului trecut şi care se numeşte Untold SRL. „Sunt aceiaşi oameni", a subliniat, însă, Radu Raţiu, cu referire la Bogdan Buta, directorul Untold 2015 şi patron cu 49% la Untold SRL.

Şeful arenei din Parcul Mare a spus că a reuşit cu peripeţii să încaseze costul chiriei pentru cele două săptămâni din iulie-august 2015, când stadionul a fost închiriat pentru Untold Festival: „Am cerut bilete la ordin, pe contul lor principal, şi am reuşit să recuperez în toamnă toată suma pe care organizatorii o datorau pentru chirie, 140.000 de lei. Ca păţitul nu e nimeni".

Pe de altă parte, sunt mai multe firme şi instituţii care aşteaptă în continuare să primească bani pentru prestaţiile din vara anului trecut. Din informaţiile noastre, SC Sala Polivalentă SA a depus dosarul cu datoriile pe care le avea de încasat de la Federaţia SHARE la Direcţia de Finanţe şi a cerut executarea silită.

Ediţia a doua Untold Festival ar urma să aibă loc în perioada 4-7 august, iar pe scenele festivalului de la Cluj-Napoca, spun comunicatele Untold SRL, sunt aşteptaţi să urce cei mai mari artişti din topurile muzicale internaţionale. Primul headliner anunţat este legendarul DJ olandez Tiesto. Acesta a fost desemnat de-a lungul carierei sale Cel mai bun DJ din toate timpurile de Mixmag, Nr. 1 DJ de către Rolling Stone sau primul The Legend desemnat de către DJ Magazine, în urma voturilor fanilor invitaţi să-şi aleagă DJ-ul preferat al ultimilor 20 de ani.

ZIUA de CLUJ a solicitat poziţii şi din partea Federaţiei SHARE, respectiv din partea Untold SRL. Acestea Vor fi publicate imediat ce vor sosi.

Comenteaza