Video Șeful CJ Cluj: „Urmează să adjudecăm câștigătorul licitației de construire a Spitalului Pediatric Monobloc”

Șeful CJ Cluj: „Urmează să adjudecăm câștigătorul licitației de construire a Spitalului Pediatric Monobloc”
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Viitorul Spital Pediatric Monobloc din Cluj-Napoca va avea 12 secții cu peste 500 de paturi pentru spitalizare continuă și un heliport. Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, spune că, în câteva zile, va fi anunțat câștigătorul licitației pentru construirea spitalului.

Liderul forului administrativ județean clujean a spus, la ZIUA LIVE, care sunt ultimele noutăți în ceea ce privește edificarea viitorului spital de copii.

 „Am parcurs toții pașii necesari pentru realizarea acestei investiții. De doi ani lucrăm la acest proiect important. Acum suntem în faza în care adjudecăm câștigătorul licitației. Vom avea câștigătorul în câteva zile. Din punct de vedere al finanțării, am reușit să convingem Guvernul să fie prins după criteriile de alocare, pe primul loc spitalul nostru. El corespunde din punct de vedere al ghidului de aprobare și finanțare.

Urmează să reușim să primim până la 200 de milioane de euro, sper eu, prin acest Program Național de Sănătate. Banii sunt suficienți cât să începeme lucrările și să avansăm. În acest timp, proiectul fiind evaluat la aproximativ 400 de milioane de euro, cu tot cu dotări și tot ce înseamnă funcționarea lui, vom încerca să obținem resurse alternative și pe PNRR, fiind convins că nu vor fi cheltuiți banii în totalitate prin acest program.

De asemenea, putem apela la Banca Europeană de Investiții care deja și-a exprimat dorința de a finanța acest obiectiv major. Vom găsi resurse alternative. Oricum este nevoie de un buget pe mai mulți ani. Într-adevăr, este prioritatea 0 acest spital de copii. În planul al doilea, va avea și o maternitate într-un nou corp de clădire”, a afirmat, la ZIUA LIVE, Alin Tișe.

Spitalul Pediatric Monobloc

Amintim, trei oferte au fost depuse în cadrul licitației pentru construirea Spitalului Monobloc Pediatric din Cluj-Napoca, proiect derulat de Consiliul Județean Cluj. Este vorba de un contract de peste 1 miliard de lei.

Primul spital pediatric în sistem integrat construit de la zero, după Revoluție, de către o autoritate publică, va fi edificat pe un teren de cca. 17 hectare, în cartierul clujean Borhanci și va dispune de 515 paturi pentru spitalizare continuă, 30 de paturi aferente serviciului ATI și 51 de paturi pentru spitalizarea de zi.

Unitatea cu profil regional, care va fi și un model de bună practică în domeniul infrastructurii medicale mari, va fi un centru de excelență clinică și științifică, la cele mai înalte standarde europene, urmând să ofere un spectru larg și complex de servicii medicale destinate micuților pacienți.

Comenteaza