Video Șeful județului Cluj clarifică situația din Ciurila: „Nu se va afecta pădurea, nu se vor construi blocuri”

Șeful județului Cluj clarifică situația din Ciurila: „Nu se va afecta pădurea, nu se vor construi blocuri”
| Foto: parohiaciurilacluj.ro

Planul Urbanistic General al comunei Ciurila a fost pe ordinea de zi a ultimei ședințe de urbanism a județului Cluj, iar situația a generat foarte multe dezbateri și comentarii.

Arhitecți, proprietari de imobile sau simpli cetățeni din Ciurila au ridicat câteva probleme legate de modul în care se va construi în comuna clujeană. Aceștia s-au arătat îngrijorați de modul în care va fi afectată pădurea Făget sau dacă va fi afectat stilul actual de viață și locuire în.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, cel care conduce și ședințele de urbanism, a vorbit, la ZIUA LIVE, despre acest subiect și a lămurit unele aspecte.

Noi am mai analizat acest PUG în urmă cu un an. Oamenii trebuie să știe că aceste PUG-uri ajung la Consiliul Județean aproape în formă finală, urmând să obțină de la noi un aviz, care este obilgatoriu, după care aceste studii merg la primării.

Referitor la comuna Ciurila, am cerut proiectanților să țină cont de toate aceste doleanțe ale oamenilor. O parte dintre ele s-au regăsit în noul PUG pe care l-am avut în față acum o săptămână, iar o parte, cum și-au dorit alții, probabil că nu s-au regăsit.

Am cerut direcției de urbanism de la CJ să țină cont de toate propunerile. S-au stabilit câteva reguli foarte clare: rămân zone de case, nu de blocuri. Se păstrează specificul local. Nu se face accesul de pe autostradă să treacă mașinile prin comună. Va fi un drum care să lege comuna de Florești.

De asemenea, nu se va atinge nimeni de spațiul declarat verde, de pădurea care există acolo. Sunt niște principii clare. În niciun fel nu se va afecta pădurea de acolo, nu se vor construi blocuri, nu vor apărea drumuri prin comună care să mărească traficul, etc”, a afirmat, la ZIUA LIVE, Alin Tișe.

PUG-ul comunei Ciurila urmează să ajungă în Consiliul Local, iar dacă nu va fi aprobat, se poate întoarce în comisia de urbanism a județului.

Comenteaza