Semi-pietonala Andrei Şaguna se deschide în cel mult o lună. Vezi cum arată lucrările FOTO / VIDEO

Semi-pietonala Andrei Şaguna se deschide în cel mult o lună. Vezi cum arată lucrările FOTO / VIDEO
Pe pietonala Andrei Şaguna, care ar urma să fie dată în folosinţă peste cel mult o lună, vor putea circula şi maşinile.

Pietonala Andrei Şaguna, paralelă cu Canalul Morii, urmează să fie dată în folosinţă în a doua jumătate a lunii aprilie. "Acum se lucrează la racorduri şi la finisaje", a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Iulia Perşa. Aceasta precizează că ambele tronsoane ale noii pietonale va vor fi destinate doar pietonilor, cu excepţia riveranilor. "Au fost amplasaţi stâlpişori iar accesul se va face doar cu carduri pe care le vor primi riveranii", a explicat Perşa.

Proiectanţii de la Bogart au precizat că în jur de 20 de proprietari vor avea acces auto pe pietonală, însă nu îşi vor putea parca maşinile decât în curţi, nu şi pe strada modernizată.

Situaţia nu e una ieşită din comun, crede arhitectul Eugen Pănescu, cel care a proiectat pietonala Eroilor şi care lucrează pentru noul Plan Urbanistic General al Clujului. "E un spaţiu comun pe care pietonii îl împart cu maşinile, la o viteză rezonabilă. Şi în cvartalul de sud al centrului (zona străzii Potaissa-n.red.) e la fel, eu circul mult pe acolo şi nu am auzit niciun accident, dovadă că acest sistem funcţionează", a declarat Pănescu. El spune că pe strada Andrei Şaguna nu poate fi interzis traficul în totalitate, "pentru că e nevoie de accesul riveranilor şi trebuie permisă aprovizionarea, acolo sunt multe magazine".

 

Comenteaza