"Semipietonalele", marcă înregistrată în Cluj, transformate în parcări GALERIE FOTO

Dacă v-aţi bucurat de spaţiul dedicat pietonilor pe străzile înguste din centrul Clujului, aflaţi că, deşi accesul maşinilor e interzis, acestea nu doar traversează zona, dar pe fiecare stradă transformată în pietonală găsiţi maşini parcate.

Aceasta e situaţia şi pe strada Potaissa, dar şi pe pietonalele Ion Raţiu sau pe Andrei Şaguna. Pe oricare dintre acestea găseşti maşini parcate chiar dacă pe strada Andrei Şaguna, de exemplu, accesul auto este restricţionat cu stâlpişori rabatanţi - teoretic, cel puţin.

Lucrările de pietonalizare a străzii Andrei Şaguna au costat 1,6 milioane lei şi au fost executate de Concefa SA Sibiu, într-un proiect ce a inclus şi amenajarea canalului Morii în zonă.

UPDATE Poliţiştii locali nu mai prididesc cu amenzile pentru parcări neregulamentare pe semipietonale, spune reprezentantul Primăriei, Mirela Ogruţan: în medie, 10 pe zi. "Poliţiştii locali din cadrul serviciului Trafic Rutier aplică săptămânal aproximativ 50-60 de amenzi pentru parcare neregulamentară pe străzile menţionate", spune ea.

Strada Potaissa:

Pietonala Andrei Şaguna:

Ion Raţiu:

 

Comenteaza