Seplecan începe anul cu o plângere penală împotriva adversarilor din conducerea CJ Cluj

Seplecan începe anul cu o plângere penală împotriva adversarilor din conducerea CJ Cluj
Consilierul judeţean liberal le cere procurorilor să cerceteze dacă sunt fapte de abuz în serviciu în activitatea „decidenţilor Consiliului Județean (CJ) Cluj", legate de înscrierea în Cartea Funciară a unor drepturi de proprietate pentru două obiective din zona aeroportului.

„Având în vedere pasivitatea decidenților Consiliului Județean Cluj privind soluționarea problemei legate de înscrierea în Cartea Funciară a unor drepturi de proprietate, aflate ilegal in favoarea SC Aviatrans SRL și de ipotecă în favoarea unui cetățean pe nume Liviu Oros, asupra unor suprafețe din infrastructură aeroportuară formate din platforma de parcare nr. 2 și calea de rulare avioane Bravo, cu consecințe patrimoniale deosebite pentru un bun de importanță strategică a județului nostru, astăzi, 8 ianuarie 2015, am sesizat prin plângere penală, pentru posibile fapte de abuz în serviciu, pe procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca", anunţă consilierul PNL Mihai Seplecan (foto), printr-un comunicat de presă.

Gestul liberalului, care este şi copreşedinte executiv al PNL Cluj, vine chiar şi după ce preşedintele interimar al CJ Cluj, Vakar Istvan, anunţa prin intermediul ZIUA de CLUJ, în 22 decembrie, că forul judeţean a apelat la justiţie pentru a-i fi recunoscută proprietatea pentru cele două obiective de la Aeroportul Cluj, aflate sub sechestru în momentul de faţă, după ce firma respectivă nu a dat curs unei înţelegeri pe cale amiabilă.

Pe de altă parte, conducerea Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj a semnalat de mai multe ori faptul că există o decizie definitivă a justiţiei din 2013 prin care se stabilea că forul judeţean este proprietarul celor două obiective, doar că executivul instituţiei nu a reuşit să şi înscrie în Cartea Funciară drepturile de proprietate.

„Cer organelor competente să cerceteze circumstanțele lipsei de interes a factorilor de decizie din CJ Cluj față de patrimoniul dat în grijă și bună administrare, care a dus la situația în care s-a creat Aeroportului Internațional Cluj un prejudiciu anual în valoare de 37 de mii de euro", mai afirmă fostul preşedinte interimar al CJ Cluj, pentru o scurtă perioadă, Mihai Seplecan.

Reprezentanţii conducerii actuale a CJ nu au putut fi contactaţi pentru a exprima un punct de vedere legat de anunţul făcut de consilierul judeţean.

Comenteaza