Serviciile de asistență socială din Cluj se digitalizează! Tișe: „Este absolut necesar”

Serviciile de asistență socială din Cluj se digitalizează! Tișe: „Este absolut necesar”
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Proiectul de hotărâre a fost aprobat, luni, în ședința ordinară a forului administrativ județean.

Astfel, Consiliul Județean Cluj a aprobat protocoalele de colaborare între Ministerul Muncii și Solidarității Sociale și Județul Cluj, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj, (DGASPC Cluj), instituție aflată în subordine, pentru implementarea proiectului „HUB de servicii MMSS - SII MMSS".

Într-o societate digitalizată precum cea în care trăim, este absolut necesar ca și serviciile de asistență socială să fie adaptate acestor evoluții. Platforma națională de asistență socială vine în sprijinul cetățenilor și instituțiilor, întrucât interacțiunea se va putea realiza simplu, on-line, centralizat, fără a fi necesară deplasarea la ghișeu", a afirmat liderul CJ Cluj, Alin Tișe.

Proiectul, finanțat din fonduri externe nerambursabile și de la bugetul de stat, în cadrul Programului Operațional Competitivitate 2014-2020, prevede crearea unui sistem informatic național integrat în domeniul asistenței sociale, precum și îmbunătățirea activității serviciilor publice de asistență socială.

Concret, prin intermediul proiectului se asigură furnizarea de servicii electronice, la nivel național, prin crearea facilității de depunere on-line a cererilor privind acordarea de beneficii de asistență socială și de servicii sociale prin intermediul unui singur punct de contact cu cetățeanul – portalul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale (MMSS), modulul e-Asistență Socială.

Totodată, prin intermediul proiectului, va fi creată posibilitatea consultării on-line a dosarelor beneficiarilor de servicii sociale de către orice cetățean sau întreprindere și, în același timp va fi optimizat fluxul de depunere a documentelor și de soluționare a solicitărilor în vederea obținerii beneficiilor în domeniul asistenței sociale.

Comenteaza