Permisele și înmatriculările auto se mută până la sfârșitul lunii mai

Permisele și înmatriculările auto se mută până la sfârșitul lunii mai

Serviciul de permise și înmatriculări auto, care în prezent funcționează în cartierul Gheorgheni, se va muta în Someșeni până la finalul lunii mai.  

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a declarat, la ZIUA LIVE, că se așteaptă documentele finale de la minister pentru această mutare. ”Acest proiect face parte dintr-o prioritate a mandatului meu și anume descentralizarea serviciilor publice comunitare din subordine, permise și înmatriculări auto și pașapoarte.

Referitor la relocarea sediului pentru permise și înmatriculări, am făcut pași importanți, am depus solicitarea oficială la Ministerul de Finanțe și Direcția Vamală, documentele sunt în fază finală de aprobare, avem acordul verbal al acestora. Așteptăm să se elibereze documentul oficial.

Noi deja suntem pregătiți pentru relocare, colegii mei au evaluat spațiul, au făcut reorganizările necesare, vom finaliza procesul relocării până la finalul lunii mai. Iau în calcul acest interval pentru că aceste servicii trebuie să funcționeze chiar și în timpul mutării”, a spus acesta.

Prefectul a adăugat că s-au redus timpii de așteptare de la ghișeu și termenele pentru programare sau eliberarea de acte. ”Am eficientizat destul de mult activitatea, avem diferențe semnificative între termenele care erau la finalul lui 2019 și ce termene înregistram în 20 februarie, cu privire la permise, examinări, numere roșii.

Ca urmare a măsurilor luate s-a redus timpul de procesare a dosarelor la ghișeu, de la 10 la 5 minute. Dacă vorbim de permise, la 31 decembrie termenul era 20 de zile de la data programării, acum vorbim de cinci zile.

La înmatriculări am redus termenele de la 32 de zile la 15 zile. La proba practică de examinare pentru permis este cea mai delicată situație. Vorbim de trei locații, unde aveam și termene de 50 de zile lucrătoare. În prezent, la Cluj-Napoca s-a redus ca programare la 9 zile, la Dej la 17 zile și la Turda la 25.

Problema principală este lipsa de personal, avem 10, din totalul de 33, care sunt absolut insuficienți. Avem promisiunea de la minister că ni se vor aloca doi examinatori în plus. Ne dorim să mai avem un traseu de examinare, la Câmpia Turzii”, a spus Mircea Abrudean.

Comenteaza