Soluţie de moment în criza gunoaielor. Se vor duce la Oradea

Soluţie de moment în criza gunoaielor. Se vor duce la Oradea
Primăria Cluj-Napoca a găsit o soluţie provizorie în criza tot mai acută a gunoaielor. În următoarele trei luni deșeurilor rezultate din gunoiul menajer și stradal al municipiului vor fi duse la Oradea.

În acest sens autorităţile locale clujene au încheiat un parteneriat cu Primăria Oradea, iar deşeurile vor fi depuse în depozitul ecologic gestionat de către Eco Bihor în reşedinţa judeţului vecin.

„Mulțumim Primăriei Oradea pentru sprijinul acordat în aceste momente dificile și sper ca timpul astfel câștigat să fie utilizat responsabil de către reprezentanții Consiliului Județean (CJ) Cluj pentru a soluționa problema deșeurilor clujenilor, conform soluțiilor propuse de către autoritățile naționale pentru protecția mediului, și anume prin construirea unei rampe temporare de depozitare a deșeurilor pe actualul amplasament al Centrului Integrat pentru Gestiunea Deșeurilor" a declarat primarul Clujului, Emil Boc.

În urma discuțiilor inițiate cu municipalitatea orădeană, acest parteneriat va fi pus în practică începând cu data de 15 iulie și se referă la o cantitate totală de 9.000 de tone de deșeuri produse la Cluj-Napoca pe lună.

După închiderea rampei provizorii de depozitare a deşeurilor de la Pata Rât Primăria Cluj-Napoca şi firmele de salubritate din municipiu au luat decizia extremă de a transporta temporar gunoaiele la Alba Iulia, până în 15 iulie. 

Mai mult, preşedintele CJ Cluj a trimis ministrului Fondurilor Europene o adresă comună semnată de el şi de primarul Emil Boc, în vederea deblocării depozitării deşeurilor. 

Între timp, autorităţile locale şi judeţene îşi pasează între ele responsabilitatea în criza gunoaielor. În timp ce Consiliul Judeţean susţine că găsirea unei soluţii cade în sarcina primăriei, reprezentanţii municipalităţii susţin că ridicarea unei rampe temporare de stocare a gunoaielor cade, de fapt, în sarcina forului administrativ judeţean. 

Comenteaza