Soluţii de finanţare incerte pentru Autostrada Transilvania VIDEO

Soluţii de finanţare incerte pentru Autostrada Transilvania VIDEO
Autorităţile caută soluţii pentru continuarea lucrărilor la Autostrada Transilvania şi după finalizarea trosnonului dintre Gilău şi Nădăşelu. Reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi spun că, în cazul în care nu vor veni fonduri de la Uniunea Europeană, cel mai probabil sectoarele rămase vor fi concesionate, dupa modelul autostrăzii Ploieşti - Braşov.

Directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri spune că există o soluţie alternativă pentru construirea autostrăzii până la Suplacu de Barcău. "Se incearcă obtinerea de fonduri europene pentru tronsonul Mihăieşti - Suplacu de Barcau. Dacă nu, cel mai probabil, compania de drumuri va construi prin concesiune pe acest tronson", expliocă Eugen Cecan, director DRDP. Concesionarea sectorului de autostradă către constructor va veni bineîneţeles cu taxe în plus pentru şoferi. În cazul in care compania de drumuri nu va găsi fonduri pentru celelalt tronsoane ale autostraziii si le va concesiona, intrarea pe autostrada nu va mai fi gratuită, ci se va plăti o taxă stabilită de constructor şi statul român.

La sfârşitul săptămânii trecute, premierul Victor Ponta anunţa la Cluj că Autostrada Transilvania nu este inclusă în proiectele finaţate de Uniunea Europeană şi că soarta acesteia depinde de negociatorii României. Ultimul tronson din A3 licitat este cel de 8,7 kilometri de la Gilău la Nădăşelu, care va costa 57 de milioane de euro. Din 2004 până în prezent au fost finalizaţi doar 54 de kilometri din Autostrada Transilvania, care au costat 1,25 miliarde de euro.

 

Comenteaza