Spectacole clujene la festivaluri în ţările vecine

Spectacole clujene la festivaluri în ţările vecine
Spectacolul “Hedda Gabler”, al Teatrului Maghiar de Stat Cluj (TMSC), a fost selectat în programul Festivalului Naţional de Teatru din Pécs (POSzT), Ungaria. Totodată Teatrul Naţional Lucian Blaga din Cluj participă între 8 şi 11 martie la Festivalul Internaţional de Teatru Slavija 2012 de la Belgrad, Serbia, cu spectacolul “Zenobia”.

Cel mai recent spectacol regizat de Andrei Şerban la TMSC, "Hedda Gabler", de Henrik Ibsen, va participa în competiţia POSzT, Ungaria, care se va desfăşura între 5 şi 14 iunie în fosta capitală culturală europeană. Spectacolele participante la festivalul POSzT au fost selectate de un juriu alcătuit din dansatoarea Katalin Lõrinc, istoricul de artă Zoltán Rockenbauer, criticul László Zappe şi actorul, regizorul şi coregraful István Bicskey, au precizat reprezentanţii instituţiei clujene. "Hedda Gabler" a avut premiera la TMSC în luna ianuarie a acestui an, fiind precedată de câteva repetiţii cu public. Scenografia celui de-al treilea spectacol regizat de Andrei Şerban în cadrul instituţiei este semnată de Carmencita Brojboiu. Din distribuţie fac parte, între alţii, Bogdan Zsolt, Andras Hathazi şi Imola Kezdi.

Clujul va fi reprezentat peste hotare şi de un spectacol al Teatrului Naţional din Cluj: "Zenobia", după Gellu Naum, regia şi scenariul de Mona Marian. Trupa Naţionalului clujean va juca spectacolul respectiv în 10 martie la Festivalul Internaţional de Teatru SLAVIJA 2012, care se desfăşoară în perioada 9-17 martie în capitala Serbiei, Belgrad. În cadrul evenimentului vor fi prezentate 10 spectacole din opt ţări europene. Ajuns deja la a 11-a ediţie, festivalul a găzduit până acum aproximativ 60 de trupe de teatru din 30 de ţări. Spectacolul "Zenobia" a avut premiera la Teatrul Naţional din Cluj în martie 2011. Scenografia este semnată de Eugenia Tărăşescu-Jianu. În distribuţie se regăsesc, între alţii, Cornel Răileanu, Cristian Rigman, Romina Merei.

 

Comenteaza