News alert Spitalul Clujana intră în linie COVID

Spitalul Clujana intră în linie COVID

Autoritățile au decis luni să introducă și Spitalul Municipal Clujana în categoria unităților sanitare care preiau și tratează pacienți cu COVID -19.

Spitalul Municipal Clujana se pregătește să preia și să trateze pacienți infectați cu Sars-Cov-2. 

"În condițiile creșterii majore din ultima perioadă a numărului de internări cu patologie COVID-19, la nivelul județului Cluj, pe baza datelor furnizate de către Direcția de Sănătate Publică a Județului Cluj, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat astăzi Hotărârea nr. 49 privind introducerea Spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca în categoria unitate sanitară pentru preluarea și tratarea pacienților pozitivi la COVID -19", transmite CJSU Cluj.

Conform hotărârii CJSU Cluj, Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca va lua toate măsurile de pregătire, reorganizare și funcționare pentru a deveni, în cel mai scurt timp posibil, spital de Faza II pentru evaluarea și tratatarea pacienților pozitivi la COVID-19, după finalizarea procedurilor legale specifice în vederea autorizării sanitare.

Autoritățile au anunțat încă de săptămâna trecută că analizează varianta introducerii încă unui spital în categoria celor dedicate pacienților infectați cu noul coronavirus. Astfel, Spitalul Municipal va fi a patra unitate medicală de acest tip din Cluj-Napoca, alături de Spitalul de Boli Infecțioase, Pneumoftiziologie și Spitalul de Recuperare, urmând să suplimenteze locurile pentru pacienții COVID-19 cu 17 paturi de ATI și alte circa 80 - 100 în saloane.

Comenteaza