Start Com'ON Cluj-Napoca 2023! Tinerii își pot înscrie ideile pentru dezvoltarea orașului

Start Com'ON Cluj-Napoca 2023! Tinerii își pot înscrie ideile pentru dezvoltarea orașului

Tinerii cu vârsta cuprinsă între 14 și 35 de ani care locuiesc, studiază sau muncesc în Cluj-Napoca își pot înscrie ideile pentru dezvoltarea orașului în cadrul Com’ON Cluj-Napoca ‘23 până în 8 august.

Tinerii cu vârsta cuprinsă între 14-35 de ani care locuiesc, studiază sau muncesc în Cluj-Napoca își pot înscrie ideile pentru dezvoltarea orașului în cadrul Com’ON Cluj-Napoca ‘23 până în 8 august.
Com’ON Cluj-Napoca se bazează pe principiile bugetării participative. În cadrul acestui proces grupurile formate din cel puțin 3 tineri pot depune idei prin care să îmbunătățească viața comunității locale. Un grup poate propune oricâte inițiative dorește, din care pot fi premiate maximum două.

Calendar:

- 7 iunie - 8 august: trimiterea ideilor
- 9 - 16 august: Evaluare tehnică
- 16 august - 14 septembrie: etapa de vot
- începând cu 15 septembrie: premiere
- 15 septembrie - 21 noiembrie: implementare proiecte

Com’ON Cluj-Napoca este un proces participativ pentru tineret a cărui primă ediție a avut loc în 2015 și la care au participat până acum mii de persoane. Com’ON îi invită pe tinerii din Cluj să înscrie idei prin care să îmbunătățească viața comunității locale. Apoi, ele sunt votate online - tot de comunitatea clujeană - și, ulterior, primele 35 clasate sunt premiate din fonduri asigurate de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca și de Banca Comercială Română. Pasul final și esențial este punerea inițiativelor în practică de către tineri.

Formularul de înscriere poate fi găsit AICI

Evenimentul este sprijinit financiar de Primăria și Consiliul local Cluj-Napoca.

Comenteaza