Strategie de buget la judeţ: bani pentru arieratele comunelor şi finalizarea proiectelor mari

Strategie de buget la judeţ: bani pentru arieratele comunelor şi finalizarea proiectelor mari
Consilierii PSD vor propune ca în bugetul judeţul pentru anul acesta să se regăsească cu alocări proiectele mari, deja începute, în aşa fel încât să există şi fonduri care să fie direcţionate înspre comunele clujene. Potrivit consilierului judeţean Remus Lăpuşan la nivelul unităţilor administrativ teritoriale din judeţ se înregistrează arierate de 6,5 milioane de lei.


„Banii pe care îi dăm comunelor trebuie utilizaţi pentru plata arieratelor. Nu trebuie să începem proiecte noi la nivel de judeţ ci să le finalizăm pe cele începute. Vorbim de susţinere financiară pentru aeroport unde anul acesta trebuie finalizată pista de 2500 de metri, pentru drumurile judeţene în cazul cărora ar trebui să începem în perioada următoare primele reabilitări şi pentru parcul industrial Tetarom", a declarat consilierul judeţean Remus Lăpuşan.

Acesta a estimat că bugetul de investiţii al Consiliului Judeţean pe anul acesta se va cifra la 120 de milioane de lei. „Dacă ar fi după regia noastră de drumuri, tot bugetul acesta ar trebuie direcţionat către reabilitarea drumurilor judeţene. Oricum înspre această componentă vor merge undeva la 30 de milioane de lei", a mai afirmat Lăpuşan.

 

 

 

 

 

Comenteaza