Străzile Oaşului şi Făget, modernizate cu bani europeni pentru 5,7 milioane euro

Străzile Oaşului şi Făget, modernizate cu bani europeni pentru 5,7 milioane euro
Străzile Oaşului către zona Lomb şi Făget vor fi modernizate în două proiecte distincte cu bani europeni, care însumează 5,7 milioane de euro, anunţă astăzi primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc.

Reabilitarea străzii Oaşului către zona Lomb, cu extinderea reţelelor de utilităţi şi repararea infrastructurii, costă 2,5 milioane de euro, spune Boc, în vreme ce modernizarea străzii Făget a fost calculată la 3,2 milioane de euro. Cele două proiecte ar urma să fie finanţate din economiile făcute de Primărie în contractele cu finanţare europeană prin PIDU, unde oraşul este singurul eligibil din regiunea de dezvoltare Nord-Vest. Prin PIDU au fost finanţate cele mai costisitoare proiecte cu bani europeni din oraş - modernizarea liniei de tramvai şi reabilitarea parcului central şi a clădirii Casino.

"Am economisit 8 până la 10 milioane de euro din licitaţii", spune primarul Emil Boc. Cu aceşti bani ar urma să fie asigurată finanţarea nu doar pentru aceste două proiecte, dar şi pentru trei proiecte sociale care se referă la incluziunea socială a categoriilor defavorizate din zona metropolitană, în fapt integrarea socială a familiilor de rromi mutate la Pata Rât.

Comenteaza