Studiul de fezabilitate pentru aeroport, aprobat

Studiul de fezabilitate pentru aeroport, aprobat
Comisia Tehnică de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului (CTATU) din cadrul Consiliului Judeţean (CJ) Cluj a avizat ieri documentaţia tehnică pentru studiul de fezabilitate privind modernizarea suprafeţelor de mişcare aeroportuară. Investiţia a fost evaluată la 24,7 milioane de euro şi implică realizarea a şapte locuri de parcare pentru aeronave, a unei platforme de operare şi a unei platforme de degivrare.
Până spre finele anului, CJ şi Aeroportul Internaţional Cluj intenţionează să depună documentaţia privind accesarea de fonduri europene, conform Programului Operaţional Sectorial Transporturi. Într-o primă etapă, CTATU din cadrul CJ a aprobat studiul de fezabilitate al acestei investiţii. Proiectul prevede realizarea a şapte locuri de parcare pentru aeronave de tipul B737 – 900, A321 sau MD-90, o platformă de operare cu dimensiunile 450 x 97 metri şi o platformă de degivrare de 144 x 132 metri. Durata pentru realizarea investiţiei este de 14 luni, iar reprezentanţii administraţiei judeţene se aşteaptă ca lucrările să demareze de anul viitor.

“Prin eliberarea acestui aviz am mai reuşit să facem un pas înainte în ceea ce priveşte dezvoltarea Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca. Această investiţie este absolut necesară, dacă avem în vedere că în paralel se va construi şi o nouă pistă de 3.500 de metri. Numărul pasagerilor care tranzitează acest aeroport va creşte tot mai mult. De altfel, în strategia de dezvoltare a aeroportului se prevede o creştere a traficului de la 900.000 de pasageri în acest an la aproximativ 2,8 milioane în anul 2025”, a declarat preşedintele CJ, Alin Tişe (foto).

Etichete
Comenteaza