Video Tarcea, la Park & Ride-ul de la Aeroport: „Lucrările sunt realizate în proporție de 60%”

Tarcea, la Park & Ride-ul de la Aeroport: „Lucrările sunt realizate în proporție de 60%”

Dan Tarcea, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, a verificat în teren lucrările la obiectivul Park & Ride. Stadiul lucrărilor este de aproximativ 60%.

„Discutăm despre un obiectiv care are 863 de locuri de parcare. Vor fi parcări pentru microbuze, pentru autobuzele care aduc cetăţenii în interiorul municipiului. Va fi şi un loc care va putea fi folosit de către cei care vin cu maşinile din altă parte a oraşului. Îşi vor putea lăsa maşinile şi de la Park & Ride vor putea lua mijloace de transport în comun pentru a merge în Cluj-Napoca. În acest moment avem o realizare de aproximativ 60% din Park & Ride. Se lucrează la partea de infrastructură. Avem deja o parte care este gata la stradul de binder. Sunt deja şi arborii plantaţi, o parte din ei. În final vom avea 280 de arbori care vor fi plantaţi. Există şi un terminal de tip autogară. Va fi utilizat de cei care folosesc mijloacele de transport în comun. Termenul de finalizare al acestui Park & Ride este sfârşitul acestui an. Nu avem în acest moment motive de îngrijorare că nu se finalizează lucrările. Sunt peste 60 de muncitori în zonă. Se lucrează pe toate palierele. Se lucrează şi la relocarea utilităţilor. Vom începe în aproximativ 2 luni şi la partea de infrastructură stradală. Va exista un sens giratoriu care va facilita intrarea şi ieşirea din Park & Ride”, a transmis Dan Tarcea pe pagina de Facebook.

 

Investiția realizată de Primăria Cluj-Napoca în zona str. Traian Vuia (nr. 149-151) include:

- amenajarea unei platforme de parcare și a accesului din drumul național;
- amenajare stații de transport în comun
- construcția unui terminal tip autogară, incluzând un corp de clădire pentru terminalul de transport, cu copertină pentru călători și autocare
- amenajarea unei piațete publice
- 300 noi arbori plantați.

În total sunt prevăzute 863 locuri de parcare:

- 788 locuri de parcare pentru autovehicule;
- 37 locuri de parcare pentru persoanele cu dizabilități;
- 30 de locuri de parcare pentru autovehicule electrice și hibride;
- 8 peroane pentru autobuze.

Strada Traian Vuia va fi sistematizată astfel: zonăa de acces în Park&Ride, nou sens giratoriu, trotuare, relocarea stației pentru transportul în comun. Valoarea contractului de execuție lucrări: peste 14,5 mil euro. Lucrările sunt realizate de TCI Contractor General S.A.

Comenteaza