Taxă de încărcare pentru mașinile electrice, la Cluj-Napoca. Se plătește și ora de parcare

Taxă de încărcare pentru mașinile electrice, la Cluj-Napoca. Se plătește și ora de parcare

Șoferii care își vor încărca mașinile electrice în stațiile publice din Cluj-Napoca vor plăti o taxă, începând cu 1 ianuarie 2024. Bicicletele și trotinetele electrice vor putea fi reâncărcate gratuit, în continuare.

Astfel, tariful va fi de 1,04 lei pe KW fără TVA și de 1,24 de lei KW cu TVA de 19%. Banii vor merge la administrarea parcărilor.

„Datorită costurilor ridicate cu energia electrică, instabilitatea prețului de pe piață a acesteia și a propunerilor de reducere a consumului, se impune achitarea serviciilor de reîncărcare de către utilizatorii stațiilor de reîncărcare electrică, cu excepția stațiilor destinate bicicletelor/trotinetelor pentru care reîncărcare va fi realizată gratuit”, arată Serviciul Parcări al Primăriei.

Dacă în 2019 în Cluj-Napoca erau 2 stații de încărcare pentru care se plăteau costuri cu energia de aproximativ 2.000 de lei, în prezent în oraș funcționează 22 de stații de încărcare care au generat costuri de peste 1 milion de lei în 2022.

Pe lângă tariful de încărcare, șoferii vor plăti și staționarea. În zona centrală tariful va fi de 8 lei/oră, la fel ca în 2023.

Comenteaza