Taximetrist, pe banda dedicată de bus din Avram Iancu. Boc: "Doar pentru Gheorgheni, se face un studiu, aceasta este legea locală''

Taximetrist, pe banda dedicată de bus din Avram Iancu. Boc: "Doar pentru Gheorgheni, se face un studiu, aceasta este legea locală''

Taximetriştii au protestat, la început de săptămână, pentru a fi lăsaţi să circule pe benzile dedicate de atobuz din Cluj-Napoca, spunând că legea este de partea lor. Ba mai mult, un taximetrist a fost surprins făcând acest lucru în Piaţa Avram Iancu. Primarul Emil Boc este de altă părere.

”Este conform legii, cu benzile dedicate pentru taximetriști. Vă citesc din legea 38/2003 privind taximetria. Scrie în articolul 20, aliniatul 5, taxiurile pot circula în localități pe pistele special amenajate pentru mijloacele de transport în comun, fără a perturba circulația acestora. 

Noi am decis în comisia de circulație că, deocamdată, se poate circula pe zona Gheorgheni, pentru a vedea dacă se perturbă circulația într-o manieră în care pune în pericol fluidizarea traficului transportului în comun.  Deocamdată aceasta este decizia. Doar pentru Gheorgheni. Se face un studiu, potrivit legii, pentru a ne spune care este impactul asupra întregului oraș, după experimentul pe care l-am avut în Gheorgheni și se va lua o decizie în Comisia de Circulație.

Propunerile sunt diverse: de a se permite nelimitat, pe întregul oraș, dacă se va constata în urma studiului că nu se perturbă circulația transportului în comun, de a se permite să circule numai dacă ai client, de a se permite să circule numai între anumite ore, plus alte ipoteze de lucru. Acel studiu ne va lămuri cum se va circula în oraș.  Aceasta este legea locală. Dacă ei au răbdare sau nu, e treaba lor”, a declarat primarul Emil Boc, la un post de radio local. 

VEZI SI Taximetriştii cer să circule pe benzile de bus: "Nu vrem să fim lăsaţi, noi putem să circulăm conform legii"

Comenteaza