Terenul de lângă stadion tensionează relaţia Tişe – Apostu

Terenul de lângă stadion tensionează relaţia Tişe – Apostu
Tişe ameninţă că va revoca hotărârea prin care a cedat Primăriei terenul pe care ar urma să se construiască Sala Polivalentă.
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Alin Tişe (foto dreapta), ameninţă că va revoca hotărârea prin care a cedat Primăriei Cluj-Napoca amplasamentul pentru sala polivalentă şi parking dacă municipalitatea nu va acorda administraţiei judeţene teren în vecinătatea parcului pentru realizarea terasamentelor şi a căilor de acces în Cluj Arena.

De cealaltă parte, Sorin Apostu (foto stânga) susţine că nu există nici o înţelegere în privinţa terenului din zona parcului, dar are tot interesul ca proiectul să fie finalizat.

Consiliul Judeţean Cluj aloca Primăriei Cluj-Napoca, în urmă cu şapte luni, un teren de 15.530 mp pentru construirea viitoarei săli polivalente şi a parkingului subteran care să asigure necesarul locurilor de parcare în zona stadionului. Primăria avea obligaţia să efectueze expertiza de partajare şi intabulare a suprafeţei preluate şi de a acorda la schimb un teren din vecinătatea parcului pentru copii, pentru realizarea terasamentelor şi căilor de acces în Cluj Arena, susţine administraţia judeţeană într-un comunicat de presă.

“De la data la care noi am dat terenul Primăriei Cluj-Napoca au trecut şapte luni. În tot acest timp, primăria nu a reuşit să aloce CJ terenul necesar realizării accesului la viitoarea arenă sportivă. Din acest motiv, administraţia judeţeană somează public municipalitatea să urgenteze şi să finalizeze expertiza de partajare a terenurilor din zona stadionului, conform înţelegerilor anterioare, solicitând totodată alocarea suprafeţelor de care avem nevoie pentru a realiza accesul la stadion”, a transmis preşedintele CJ, Alin Tişe. În caz contrar, ameninţă el, în proxima şedinţă publică va promova o hotărâre privind retragerea terenului de 15.530 mp.

De cealaltă parte, primarul Sorin Apostu susţine că nu există nici o neînţelegere în privinţa proiectului privind sala polivalentă şi stadionul. “Noi am trimis documentaţia de parcelare şi intabulare a terenului din zona stadionului încă de luna trecută, chiar înainte de şedinţa de CJ. Dar au apărut discuţii cu privire la modul în care îşi pot găsi locul în planul de care vorbim atât stadionul, cât şi sala polivalentă şi, în acelaşi timp, parcul pentru copii existent”, a spus Apostu.

El susţine că nici o clipă nu s-a opus negocierilor, ba, mai mult, secretarul municipiului şi juristul administraţiei judeţene ar fi convenit ca astăzi să încheie acordul ce urmează să fie aprobat în şedinţa CJ. “Din câte mi s-a spus, s-a ajuns la o înţelegere, iar specialiştii noştri se vor întâlni. În rest, ce pot să spun, e foarte bine că s-a ajuns cu această discuţie în public. În acest fel putem fi siguri că ne vom pune de acord, atât primăria, cât şi CJ, pentru că toate cele trei obiective trebuie păstrate pentru municipiul Cluj-Napoca: stadion, sală polivalentă şi parcul pentru copii”, a adăugat primarul.

Comenteaza