Ţiganii de pe Cantonului, mutaţi în locuinţe sociale pe bani europeni

Ţiganii de pe Cantonului, mutaţi în locuinţe sociale pe bani europeni
Ţiganii care locuiesc pe strada Cantonului, şi unde comunitatea numără peste 600 de persoane, vor fi mutaţi în locuinţe sociale pe străzile Albac şi Iuliu Coroianu, după ce Primăria Cluj-Napoca a depus deja dosarele pentru finanţare europeană a imobilelor de pe cele două clădiri.
În ce priveşte proiectul de locuinţe sociale de pe strada Iuliu Coroianu 5, indicatorii tehnici şi economici au fost aprobaţi deja de Consiliul Local în şedinţa din decembrie iar dosarul a fost depus pentru analiză la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADRNV) în ianuarie. Proiectul respectiv urmăreşte reabilitarea imobilului de pe Iuliu Coroianu 5 “în vederea asigurării de locuinţe sociale de calitate, cu impact asupra creşterii calităţii vieţii cetăţenilor”, conform proiectului de HCL.

În locuinţele respective ar urma să fie mutaţi ţiganii care locuiesc acum pe strada Cantonului, în apropiere de rampa de gunoi Pata Rât. Amintim, o altă colonie de ţigani, de pe strada Coastei, a fost mutată într-o serie de locuinţe modulare construite lângă rampa de gunoi, iar casele de pe Coastei au fost demolate. Primăria anunţa în decembrie că şi ţiganii de pe Cantonului vor fi mutaţi, la rândul lor, în perioada imediat următoare. “Va trebui să construim noi module, în alte locaţii decât Pata Rât. Am depus un proiect de finanţare care acum e în evaluare la ADRNV, sunt locuinţe pentru categorii defavorizate”, a declarat viceprimarul Laszlo Attila pentru ziuadecj.ro.

Vezi aici proiectul aprobat

Comenteaza