Tineri şi neliniştiţi. Cine sunt directorii de la Sala Polivalentă şi Cluj Arena. Cat castiga

Tineri şi neliniştiţi. Cine sunt directorii de la Sala Polivalentă şi Cluj Arena. Cat castiga
Cele două obiective sportive cărora Emil Boc vrea să le ofere o singură unitate de comandă sunt administrate de directori tineri şi PDL-işti. Cu ce se laudă şi care are şanse mai mari să pună mâna pe ambele obiective.

Emil Boc doreşte să impună un management comun la Sala Polivalentă şi Cluj Arena, chiar dacă omologul său de la Consiliul Judeţean (CJ), Mihai Seplecan, nu e prea încântat. Momentan, cele două obiective sunt administrate de două societăţi distincte, SC Sala Polivalentă SA şi CS Cluj Arena SA, asta pentru că sala aparţine Primăriei, iar stadionul, CJ. Societăţile au peste 20 de angajaţi fiecare, iar directorii au puncte comune: amândoi sunt tineri şi PNL-işti (aripa PDL).

Dacă Boc va reuşi să îşi impună punctul de vedere, doar unul îşi va putea păstra jobul. Aproape sigur, cel de la Polivalentă, întrucât şeful de la Cluj Arena este consilier local şi ar intra în conflict de interese. ZIUA de CLUJ vi-i prezintă pe cei doi directori.

Ionuţ Rusu, Sala Polivalentă

Şef interimar la Polivalentă, după demisia lui Constantin Răduţă, Ionuţ Rusu a arătat că se descurcă de minune. Din septembrie şi până la finalul anului, toate week-end-urile sunt pline în sala pe care o gestionează. Meciuri de baschet şi handbal, concerte şi petreceri, evenimente corporate, ba chiar şi expoziţii, toate îşi găsesc locul în sală sau pe holuri. „Am ajuns să avem 3-4 cereri de închiriere pentru fiecare week-end. A trebuit să le împărţim: jumătate din week-end-uri sunt dedicate meciurilor, iar jumătate evenimentelor artistice sau de business. Suntem căutaţi şi ne permitem să alegem evenimentele. Punem accent pe cele care sunt cele mai favorabile din punct de vedere financiar, dar şi pe cele care au un standard calitativ ridicat", a spus Rusu.

Acesta susţine că sala produce între 20.000 şi 25.000 de euro pe lună şi încă nu e la capacitate maximă. Costurile actuale ale sălii ajung în jurul a 30.000 de euro. „Avem contractate deja evenimente în valoare de 90.000 de euro până la finalul anului, fără cele sportive. Încă nu e un sistem de succes maxim: vom dezvolta o platformă online de vânzare de bilete, ca să vindem bilete la toate evenimentele organizate în sală, vom porni automatele de la parking, vom avea puncte de vânzare din timpul meciurilor şi toate acestea sunt aducătoare de profit", a subliniat directorul interimar al Sălii Polivalente. "Uns" director de două luni, Rusu nu a apucat deocamdată să acumuleze prea multe minusuri.

Din informatiile noastre, salariul sau lunar este de 3.000 de lei.

Radu Raţiu, Cluj Arena

Radu Raţiu conduce societatea Cluj Arena încă de la înfiinţare, în 2011. „Dacă nu ar exista problema cu impozitul, stadionul ar fi pe zero. Noi cheltuim circa 150.000 de lei pe lună şi producem aceşti bani", a spus Raţiu. Pe Cluj Arena au existat evenimente de real succes, cel mai recent fiind Untold Festival. Concertul Scorpions sau evenimentul Forza Zu au umplut de asemenea arena. Din punct de vedere sportiv, Cluj Arena are handicapul de a negocia cu neserioşi: i s-a promis finala Cupei României la fotbal şi i s-a luat, i s-a promis Supercupa, şi nu i s-a mai dat; la fel şi meciuri ale naţionalei, care au devenit o fata morgana. În lipsa fotbalului de cel mai înalt nivel, pe stadion au loc meciuri internaţionale de rugby sau competiţii de atletism.

Momentan, Radu Raţiu are mai multe motive să fie îngrijorat: dacă se face management unitar, în subordinea Primăriei, el nu va putea fi director, cum spuneam, pentru că e consilier local. Dar şansele ca şefii CJ să renunţe la stadion sunt oricum foarte mici şi, foarte posibil, arena va fi administrată de o direcţie a Consiliului Judeţean. „Nu e o idee bună. Angajaţii de la Consiliul Judeţean au un program fix, în timp ce noi, la Cluj Arena, la Untold, de exemplu, am stat acolo 24 de ore din 24", a explicat Raţiu. Dacă totuşi va fi aleasă această variantă, Raţiu riscă să nu fie pus şef, din cauză că este finul lui Alin Tişe, aflat în război deschis cu actualul şef al CJ, Mihai Seplecan. Asta deşi amândoi sunt în PNL acum. Ar putea fi pus totuşi director, însă atunci salariul îi va scădea semnificativ, întrucât în CJ salariile sunt mai mici decât la SC Cluj Arena SA.

Din informatiile noastre, salariul sau lunar este de 6.000 de lei.

Comenteaza