Video Tișe, despre gazonul de pe Cluj Arena: „Aşteptăm să vedem dacă trebuie schimbat”

Tișe, despre gazonul de pe Cluj Arena: „Aşteptăm să vedem dacă trebuie schimbat”

Potrivit primelor imagini de pe stadionul din Parcul Central după terminarea Untold, suprafața de joc pare că se prezintă în condiții mult mai bune în comparație cu anii trecuți. Totuși, încă se așteaptă raportul care va spune dacă gazonul va trebui înlocuit sau nu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, susține că pe Cluj Arena trebuie organizate cât mai multe evenimente, nu doar meciuri de fotbal, pentru ca stadionul să fie profitabil.

„Am participat și eu la acest eveniment. Eu am spus-o întotdeauna că aceste stadioane pe care noi le-am făcut și le avem nu pot fi profitabile doar din meciuri de fotbal. În mod normal, proprietarii trebuie să găsească soluții alternative să aducă bani. Untold este un eveniment care an de an aduce Clujului bani, pe lângă faimă și un renume. Sunt unii care îşi doresc doar meciuri de fotbal, alţii care îşi doresc şi evenimente sau concerte. Eu cred că trebuie organizate toate evenimentele. Trebuie să fie folosit şi pentru sport şi pentru alte evenimente”, a afirmat, la un post local de radio, Alin Tișe.

Liderul forului administrativ județean a mai spus că decomandată nu se ştie care este starea gazonului după festivalul Untold.

Echipa care monitorizează starea gazonului a început în această dimineaţă inventarierea gazonului şi a întregului stadion de la scaune până la toalete. Tot ceea ce ar fi putut să se strice. Se va încheia un proces verbal foarte clar. Vom vedea exact. Am văzut şi eu primele imagini cu gazonul. La prima vedere pare că este în regulă, dar pe mine mă interesează mai mult de atât.

Noi am investit în gazonul acesta în urmă cu câteva luni, am schimbat infrastructura. El trebuie să corespundă din punct de vedere al activității sportive. Acest lucru trebuie să confirme firma de specialitate. Aşteptăm procesul verbal de constatare. Dacă va fi nevoie, vom schimba în totalitate gazonul, avem această garanţie primită de la cei care au organizat Untold”, a declarat Tișe.

Amintim, lucrările de înlocuire în integralitate a gazonului de pe Cluj Arena au fost finalizate la sfârșitul lunii aprilie. A fost pentru prima dată când gazonul a fost schimbat integral din bani publici. Valoarea totală a contractului a fost de puțin peste 2,6 milioane de lei. 

Șeful CJ Cluj a mai precizat că meciul dintre FC Universitatea Cluj și CFR se va disputa cu siguranță pe stadionul din Parcul Central. Partida din etapa a 6-a Superligii a fost programată luni, 21 august 2023, la ora 21:30.

Comenteaza