Video Tișe, despre noua echipă a PNL pentru Consiliul Județean Cluj: „A fost o decizie de oportunitate” / Ce spune de funcția de vicepreședinte

Tișe, despre noua echipă a PNL pentru Consiliul Județean Cluj: „A fost o decizie de oportunitate” / Ce spune de funcția de vicepreședinte
| Foto: ZIUA de CLUJ

PNL schimbă liniile în Consiliul Județean (CJ) Cluj. Din cei 18 consilieri județeni ai liberalilor clujeni, doar o treime se mai regăsesc în primele 20 de locuri pe lista PNL Cluj la alegerile din 9 iunie 2024. Șeful CJ spune că lista este una echilibrată, cu oameni tineri, dar care au experiență profesională.

Președintele Consiliului Județean Cluj a fost invitat, la ZIUA LIVE, unde a vorbit despre lista de candidați ai PNL Cluj pentru forul administrativ județean.

La un moment dat, în activitatea politică trebuie să-ți asumi și astfel de decizii. Am fost conștient că pe 18-19 locuri nu pot intra 50 de oameni. Pot spune că a fost o decizie de oportunitate pe care mi-am asumat-o și am prezentat-o partidului pentru a o discuta. Această listă finală este emanația votului colegilor din partid. Eu pot doar să am o viziune și să fac propuneri, dar, atât timp cât politica este un sport de echipă, trebuie să țin cont și de viziunea partidului.

Asta nu înseamnă că cei care nu se mai regăsesc pe listă, din diferite motive, nu și-au făcut treaba sau cineva ar vrea să-i înlăture. Este vorba strict de anumite decizii de oportunitate. Cred eu că este o listă echilibrată. Dacă ne uităm la meseriile oamenilor putem vedea că sunt oameni tineri, dar cu experiență, care au în spate o activitate profesională foarte bună, de la manageri de spitale, directori, inspectori școlari, secretari de stat, ș.a.m.d..

Mă bucur că, dincolo de anumite nemulțumiri ale unor colegi, cărora le cer iertare, dar a fost imposibil să-i prind pe toți în primele 18 locuri, a fost o decizie de oportunitate pentru acest moment. Sper ca această garnitură de colegi, dacă vom câștiga alegerile, să fie la fel de bună ca garnitura pe care o avem astăzi și m-a susținut în toți acești ani. Le mulțumesc pentru asta”, a declarat, la ZIUA LIVE, Alin Tișe.

Actualul vicepreședinte PNL al Consiliului Județean Cluj, Marius Mânzat, nu va mai candida pentru un nou mandat, lăsând loc unei competiții acerbe în partid. Șeful CJ Cluj a fost întrebat dacă are un preferat pentru această funcție.

Acum n-o să vindem noi pielea ursului din pădure. Haideți să mergem în fața oamenilor să-i convingem că noi suntem alegerea bună. Pe urmă vor veni și celelalte detalii. Constituirea noului Consiliu Județean se va face prin septembrie-octombrie, deci se mai pot schimba multe până atunci. Preocuparea mea este să convingem oamenii că noi suntem cei mai buni și că știm ce trebuie să facem pentru ei.

Este timp suficient de a face o analiză la nivelul partidului și de a găsi varianta cea mai bună pentru aceste funcții. Domnul Mînzat are două mandate de vicepreședinte. A fost alături de mine, a făcut o treabă foarte bună și îi mulțumesc pentru asta. Sper ca viitorul vicepreședinte să fie cel puțin la fel de bun, dacă nu chiar mai bun.

Pe de altă parte, în orice for ales puterea trebuie partajată. Puterea nu trebuie deținută exclusiv de un singur partid. În CJ sunt oameni aleși, în diferite procente, și de clujeni care nu ne preferă pe noi. Cred că fiecare partid care este reprezentat în forul județean ar trebuie să participe la partajarea puterii politice, de validare a mandatelor, de vot.

De aceea nu aș insista prea mult pe aceste funcții de vicepreședinți sau altele. Nu știm încă opțiunea oamenilor pentru viitorul consiliu. Un deziderat la care țin foarte mult este ca într-un for politic, pentru a dezvolta cât mai bine un județ, trebuie un echilibru al tuturor forțelor politice. Dacă am colabora perfect aici, am putea susține mult mai bine proiectele Clujului la București.

Îi rog pe clujenii care merg la vot și vor dori să dea votul pentru mine, pentru domnul Boc, să se gândească că avem nevoie și de consiliul județean, respectiv consiliul local, care să ne asigure susținerea proiectelor. Totodată, să nu uite că votăm și reprezentanții României în Parlamentul European. Îi rog să susțină reprezentantul nostru, de la PNL, pe Daniel Buda”, a încheiat Tișe.

Comenteaza