Tișe, în război cu Consiliul Judeţean Mureş pentru aeroportul din Cluj. A sesizat Comisia Europeană şi Consiliul Concurenţei

Tișe, în război cu Consiliul Judeţean Mureş pentru aeroportul din Cluj. A sesizat Comisia Europeană şi Consiliul Concurenţei
Preşedintele Consiliului Judeţean din Cluj, Alin Tişe, continuă războiul cu omologul său din Mureş, pe care-l acuză de practici neloiale şi incorecte în ce priveşte aeroportul din Mureş. "Distorsionează concurenţa prin alocări de bani publici", spune el. Sindicatul aeroportului din Cluj a sesizat Comisia Europeană, căreia îi cere să facă o investigaţie pe aeroportul din Mureş.

"Orice alocare de bani duce la pierderea operatorilor aerieni pe care-i are Clujul. Orice practică ilegală care duce la concurenţă neloială determină companiile aeriene să-şi schimbe aeroportul de pe care operează", spune Tişe, adăugând că, spre comparaţie, aeroportul din Cluj se autofinanţează.

"Ca atare singura investiţie pe care o face CJ Cluj este infrastructura - terminalele, pista şi căile de rulare. În rest activitatea curentă este asigurată din autofinanţare", a declarat preşedintele CJ Cluj. Tişe adaugă că taxele în Mureş sunt atât de reduse, încât dacă ar funcţiona doar din aceste sume, "aeroportul ar fi falimentar".


Tişe spune că, printr-o Hotărâre de Consiliu Judeţean, forul din Mureş a stabilit o taxă de 0,95 euro pentru fiecare pasager îmbarcat, faţă de 11 euro, preţul mediu perceput de restul aeroporturilor din Cluj. "O grămadă de taxe pe care ar trebui să le plătească orice companie ajung aproape la zero. De undeva trebuie compensate aceste sume", spune Tişe.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj spune că instituţia a depus deja o sesizare la Consiliul Concurenţei pe această temă, spune Tişe.

Comenteaza