Tot mai aproape de Vest. S-a anunţat câştigătorul licitaţiei pentru un nou tronson al Autostrăzii Transilvania. Cât costă lucrările

Tot mai aproape de Vest. S-a anunţat câştigătorul licitaţiei pentru un nou tronson al Autostrăzii Transilvania. Cât costă lucrările
Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a anunţat luni câştigătorul licitaţiei pentru finalizarea unui tronson al Autostrăzii Transilvania.

 

Este vorba de secţiunea 3C Suplacu de Barcău - Borş a autostrăzii Braşov - Târgu-Mureş - Cluj - Oradea, în lungime de 60 de km, tronson construit în proporţie de 52% de americanii de la Bechtel.

"Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA anunţă că în data de
31.03.2015 a fost desemnat câștigătorul licitației pentru contractul de Proiectare și Execuție pentru Finalizarea Autostrăzii Brașov - Târgu-Mureș - Cluj - Oradea, Secțiunea 3C: Suplacu de Barcău - Borș (km 4+200 - km 64+450)"
, au informat reprezentanţii companiei. 

Licitaţia a fost adjudecată de asocierea Corsan SA - Corviam Construccion SA & SC Consinit SRL & SC Road Consulting & Design Solution SRL & SC Via Design SRL, care s-a înscris cu o ofertă în valoare de 701 de milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată (158,7 milioane de euro, după cursul BNR de luni).

Durata estimată a contractului de proiectare și execuție a lucrării este de 24 luni, la care se adaugă 30 luni perioada de garanție. În mai 2014, Ministrul Transporturilor de la acea vreme, Dan Şova, a declarat că lucrările la acest tronson vor începe în octombrie şi vor fi finalizate în termen de doi ani.

Proiectul autostrăzii Braşov-Borş, denumit Autostrada Transilvania, a fost aprobat în 2003 şi început în 2004, în baza unui contract de 2,2 miliarde de euro încheiat cu Bechtel, care trebuia executat până în 2012.

Contractul a suferit în decursul timpului mai multe modificări şi a fost reziliat în mai 2013. Pentru doar 52 km realizaţi, reprezentând 12,5% din lungimea totală a autostrăzii, de 415 km, statul român a plătit 1,2 miliarde de euro companiei americane.

Comenteaza