Tot mai mulți clujeni folosesc aplicația Companiei de Apă „Someș”. Numărul utilizatorilor s-a triplat

Tot mai mulți clujeni folosesc aplicația Companiei de Apă „Someș”. Numărul utilizatorilor s-a triplat
| Foto: Facebook.com/CompaniaApaSomes

Compania de Apă ”Someș” S.A. a realizat o analiză a gradului de utilizare a aplicației „MyCAS”, destinată, într-o primă etapă, plății online a facturilor privind serviciul de alimentare cu apă și colectare-epurare ape uzate.

Astfel, de la lansarea aplicației, în luna decembrie 2019 și până în luna februarie 2023, numărul conturilor înregistrate în aplicația „MyCAS” a crescut de aproape trei ori, respectiv de la 19.216 – numărul de conturi preluate din aplicația veche, anterioară, la nu mai puțin de 57.266.

Cea mai mare creștere, de aproape 250%, a avut loc în perioada de vârf a pandemiei, respectiv în anii 2020 și 2021, când operațiunile online au fost prioritare, atât în ceea ce privește tranzacțiile financiare realizate prin aplicație, cât și operațiunile care au vizat solicitarea unor avize sau operațiuni contractuale.

De altfel, în luna februarie 2021, aplicația web a fost îmbunătățită prin adăugarea unor module suplimentare care le-au permis clienților să realizeze și alte operațiuni conexe, precum: solicitarea de avize, obținerea de recepții la lucrări, încheierea sau rezilierea contractelor de servicii.

„Continuăm demersurile de digitalizare a serviciilor publice oferite clujenilor. În aproximativ trei luni va fi realizat cea de-a doua actualizare a platformei, prin extinderea facilităților. Cele mai importante dintre ele se referă la posibilitatea transmiterii indexului contorului, informarea prin e-mail cu privire la emiterea facturii și chiar notificări cu privire la întreruperile de apă, avarii pe rețea, etc.”, a transmis șeful CJ Cluj, Alin Tișe.

În ceea ce privește numărul tranzacțiilor de plată electronice efectuate prin aplicația MyCas, în luna ianuarie 2023 acestea au crescut la peste 41% din numărul total de facturi emise, respectiv 113.900.

Reamintim faptul că platforma informatică este disponibilă atât în versiunea desktop, pe site-ul www.casomes.ro, cât și ca aplicație pentru telefoanele mobile, în versiune gratuită, în App Store și Google Play.

Comenteaza