Transport în comun gratuit pentru pensionari. De unde se ridică abonamentele

Transport în comun gratuit pentru pensionari. De unde se ridică abonamentele
Pensionarii şi persoanele vârstnice vor beneficia în acest an de gratuităţi la transportul în comun, a anunţat Primăria Cluj-Napoca.

Astfel, persoanele cu vârsta sub 70 de ani care au veniturile lunare sau pensia sub 1.300 lei beneficiază de gratuitate la transportul în comun pe toate liniile din municipiul Cluj-Napoca şi pe raza comunelor Floreşti şi Apahida. De aceeaşi facilitate se bucură şi cei de peste 70 de ani şi cetăţenii de onoare ai municipiului, indiferent de cuantumul venitului.

De asemenea, persoanele cu veniturile lunare sau pensiile cuprinse între 1.301 şi 1.500 lei au parte de transport în comun gratuit pe o singură linie, pe raza municipiului. Strămutaţii, refugiaţii, deportaţii şi deţinuţii politici, beneficiari ai Legilor nr. 118/1990, 189/2000 şi OUG nr. 214/1999, au şi ei gratuitate pe toate liniile, în cadrul Asociaţiei Metropolitane de Transport Public Cluj (municipiul Cluj-Napoca, comunele Floreşti, Apahida, Baciu, Chinteni, Feleacu şi Ciurila).

Eliberarea abonamentelor pentru anul 2015 se va face până în data de 15 februarie, la 14 puncte de lucru ale Companiei de Transport Public Cluj-Napoca, pe baza buletinului sau a cărţii de identitate, a ultimului cupon de pensie, a ultimului abonament şi a unei fotografii recente.

Persoanele care se încadrează trebuie să prezinte în plus decizia sau hotărârea emisă de Casa Judeţeană de Pensii Cluj şi două copii după ultimul cupon de pensii. Ccei care anul trecut nu au beneficiat de abonament sau l-au pierdut se vor prezenta la biroul de abonamente de la sediul CTP având asupra lor şi decizia de pensionare.

Punctele de eliberare a abonamentelor:

Cartierul Mărăşti

- sediul CTP (B-dul 21 Decembrie, nr. 79 A)
- zona Liceului de Arte Plastice (str. A. Vlaicu)
- zona IRA (str. A. Vlaicu)

Carierul Gheorgheni

- Bistriţei (Str. N. Titulescu)
- Băişoara (Al. Băişoara)

Carierul Zorilor

- Zorilor (str. Observatorului)

Cartierul Mănăştur

- Minerva (str. Primăverii)
- Câmpului (Calea Mănăştur)
- Calvaria (str. Primăverii)

Cartierul Grigorescu

- 1 Decembrie 1918 (str. Fântânele)
- Buzău (str. A. Vlahuţă)

Cartierele Dâmbul Rotund şi Iris

- Gară - P-ţa Gării
- Clujana - P-ţa 1 Mai

Centru

- P-ţa Mihai Viteazul

Anul trecut au beneficiat de aceste gratuităţi 50.000 de pensionari clujeni.

 

Comenteaza