"U" primeşte jumătate din suma cerută primăriei. Câţi bani publici ajung la cluburile clujene

Primăria Cluj-Napoca a afişat sumele aprobate de Comisia de analiză și selecție a proiectelor pentru cofinanțarea structurilor sportive.

Comisia de analiză și selecție a proiectelor pentru cofinanțarea structurilor sportive a anunţat sumele stabilite, în baza regulamentului privind finanţarea nerambursabilă de la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca. Decizia poate fi amendată însă în Consiliul Local, care este for suveran.

6,6 

milioane lei este suma totală aprobată pentru structurile sportive. Acestea ceruseră în total 15.091.050 lei.

Clubul de fotbal Universitatea (momentan sub denumirea Asociaţia Sportivă "Alb-Negru" a Studenţilor Clujeni) a primit ceva mai mult de jumătate din cât ceruse: 1,1 milioane, faţă de 2 milioane. Cosmin Irimieş, unul dintre conducătorii Universităţii, a declarat în ianuarie, la Realitatea FM, că se aşteaptă la un buget destul de consistent pe anul în curs.

"Pentru returul din liga a patra și turul ligii a treia am solicitat de la primărie undeva la 450.000 de euro. Bineînțeles, vom căuta să-l completăm și cu bani din sponsorizări, am vrea să atragem cel puțin jumătate din suma pe care o vom primi de la primărie. Asta ar însemna să avem un buget de aproximativ 700.000 de euro", declara Irimieş.

Nici baschetbaliştii de la U-BT nu au primit întreaga sumă cerută: 550.000 de lei din 800.000. În aceeaşi ramură, Federaţia Română de Baschet ar fi avut nevoie de 900.000 de lei pentru organizarea unor meciuri la Cluj şi a primit 500.000.

Clubul Automobilistic Napoca Rally va primi un sprijin de 400.000 de lei, deşi solicitase 650.000. Echipa de fotbal de liga a treia Sănătatea dorea 300.000, dar s-a ales cu 70.000. Clubul de fotbal CFR nu a solicitat bani, însă asociaţia de popice CFR a dorit 100.000 de lei şi a primit 95.000. Trei cluburi sportive, Crusaders, BMP Motorsport şi Pro Junior, au prezentat solicitări considerate drept neeligibile.

2,3

milioane de lei a fost cea mai mare sumă aprobată; aceasta va fi încasată de CS Universitatea, gruparea cu cele mai multe secţii de performanţă. CS „U" ceruse 4,5 milioane.

Iată AICI sumele solicitate, iar AICI, cele decise de Comisia de analiză și selecție a proiectelor pentru cofinanțarea structurilor sportive, care însă nu este încă votată de Consiliul Local.

Comenteaza