Un an. Atât crede Ioan Rus că este perioada necesară pentru revigorarea companiilor de transport

Un an. Atât crede Ioan Rus că este perioada necesară pentru revigorarea companiilor de transport
Deși a fost numit ministru de puțin timp, Ioan Rus pare să aibă un plan bine pus la punct pentru aducerea companiilor de transport pe profit, declarând că dacă totul merge conform planului, peste numai un an situația va fi complet schimbată.

Ministrul Ioan Rus pare optimist când intră în discuție profitul companiilor de transport. Întrebat de cât timp ar avea nevoie pentru a aduce pe profit companiile de transport, ministrul a surprins cu o perioadă de timp relative scurtă, motivând că un an ar fi suficient pentru a atinge această performanţă. "Până anul viitor dacă rămân aici în minister. Este un obiectiv al meu, sper să îl şi realizez", a declarat Rus.

"Prin măsuri interne eu pot să aduc pe profit, să spunem CFR Marfă. Să facă profit 100 de lei la sfârşitul anului. Problema este că 100 de lei profit el moare în următoarele trei luni pentru că din suta aia de lei nu îi ajunge să se dezvolte şi se deteriorează patrimoniul pe care îl are. şi are nevoie de finanţare pe termen mediu şi lung adiţională la profitul acela. Dacă ai un leu profit operaţional, orice companie deja discută altfel cu o bancă", explică acesta.

Comenteaza