Un mare producător de apă natural alcalină își extinde afacerea de la Cluj

Un mare producător de apă natural alcalină își extinde afacerea de la Cluj
| Foto: Facebook.com/AQUAVIARomania

Este vorba de societatea Aquavia SRL care dorește să își extindă fabrica de îmbuteliere din localitatea Bologa, județul Cluj.

Proiectul denumit „ELABORARE DOCUMENTATIE P.U.Z. pentru INTRODUCERE TEREN IN INTRAVILAN, CONSTRUIRE HALE DE PRODUCTIE SI DEPOZITARE”, a fost în ședința Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism (C.T.A.T.U) a județului Cluj.

Concret, este vorba de un nou teren din zonă, achiziționat de firma cu sediul în București, pentru care se dorește adăugarea în PUZ-ul inițial.

Potrivit documentației, zona studiată trece printr-o perioadă de dezvoltare economică lentă, dar stabilă. Intravilanul localității Bologa a fost extins în mai multe rânduri datorită dezvoltării industriale a zonei. Treptat s-au dezvoltat mai multe activități industriale care au impact pozitiv asupra economiei locale.

Apele din zona au o calitate ridicată, având o puritate și un pH mare, fapt care a încurajat investitorii locali să dezvolte o afacere de îmbuteliere apă minerală. Succesul produsului a atras investitori externi care susțin creșterea mărciil ocale de la nivel local la nivel internațional.

Investiția propusă se bazează pe valorificarea apelor subterane identificate în arealul studiat. Cadrul natural va fi protejat prin păstrarea unui minim de suprafețe de 30% pentru spațiile verzi și amenajarea cu vegetație plantată, arbori și pomi de înălțime medie și înaltă.

Accesul în incinta terenului studiat se va face din drumul DJ 103H, situat în partea estică a amplasamentului. În incinta terenului studiat se vor amenaja circulații auto și pietonale pentru acces la halele propuse și platforme pentru parcările auto necesare. Se vor amenaja 6 locuri de parcare în incinta studiată.

Considerăm că intervenţiile propuse sunt în concordanță cu prevederile de dezvoltare menţionate în Planul Urbanistic General: Zona de echipamente tehnico-edilitare și echipamente specifice stațiilor de tratare, purificare și îmbuteliere apă potabilă”, se mai arată în memoriul tehnic.

Proiectul a primit aviz favorabil de la membrii comisiei de urbanism a județului Cluj.

„Totul a început odată cu descoperirea unei surse de apă cu puritate și alcalinitate neobișnuit de mari, în valea Sequoia din județul Cluj. Chiar valea unde crește de peste o sută de ani cel mai impozant arbore Sequoia din țară. O enclavă în inima munților Apuseni, unde timpul parcă s-a oprit pe loc. Fără agricultură intensivă și fără surse de poluare.

De aici vine AQUAVIA, o apă vie, organică, îmbuteliată la sursă. AQUAVIA este o apă de izvor, natural alcalină, fără adaosuri, al cărei pH este de cel puțin 9.4 unități, fiind îmbuteliată în forma sa naturală direct de la sursă”, așa sună descrierea de pe site-ul oficial aquavia.ro.

Comenteaza