Foto Un nou complex turistic pe marginea unui lac din județul Cluj

Un nou complex turistic pe marginea unui lac din județul Cluj
| Foto: randări - Arhi Box SRL
Un nou complex turistic pe marginea unui lac din județul Cluj
Un nou complex turistic pe marginea unui lac din județul Cluj
Un nou complex turistic pe marginea unui lac din județul Cluj

Proiectul aflat la faza obținerii avizului pentru studiul de oportunitate va fi realizat în localitatea Someșul Cald, comuna Gilău.

Având denumirea de „STUDIU DE OPORTUNITATE PENTRU ELABORARE PUZ - CONSTRUIRE COMPLEX TURISTIC, ÎMPREJMUIRE, AMENAJĂRI EXTERIOARE, BRANȘAMENTE”, proiectul a fost prezentat, joi, în ședința Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism (C.T.A.T.U) a județului Cluj.

În prezent, parcela este liberă de construcții. Suprafața terenului studiat este de 6.000 mp, parcela având o formă neregulată. Terenul studiat se învecinează astfel:

-în NORD: DJ107P;
-în VEST: un teren aflat în proprietate privată;
-în SUD: un teren aflat în proprietate privată;
-în EST: proprietatea Ocolului Silvic Gilău;

Accesul pietonal și auto se realizează în prezent de pe DJ107P. Prin acest proiect se dorește reglementarea parcelei prin PUZ în vederea amenajării unui complex turistic:

• Construirea unor unități de cazare sub formă de căsuțe de vacanță;
• Amenajarea unor zone de grătare și ciubăre;
• Amenajarea unei zone de parcare;
• Realizarea împrejmuirii;
• Amenajări exterioare(spații verzi);
• Amenajare accese;
• Branșamente;

Se propun astfel, o serie de construcții pavilionare care se orientează înspre Someșul Cald, formând diverse legături vizuale cu contextul, dar și spațiale între acestea. Propunerea se folosește de panta terenului actual, unitățile de cazare fiind amplasate dispersat pe teren. Se optează pentru câte o șarpantă în două ape pentru fiecare unitate, astfel, ansamblul, caută să se integreze în specificul local. Este utilizat lemnul pentru fațada exterioară a construcțiilor, un material potrivit pentru ambianța rural-locală”, se mai arată în memoriul de prezentare.

Arhitectul șef al județului Cluj, Claudiu Salanță, cel care a condus ședința de urbanism, a propus un aviz favorabil, dar a avut câteva observații de făcut: „Drumul din zonă pe care l-ați propus nu se poate realiza. Trebuie să reanalizați acest aspect. Și la arhitectură cred că mai aveți de lucrat. Dăm un aviz favorabil pentru că vrem să fie un exemplu de bună practică fiind într-o zonă protejată, le-a transmis Salanță proiectanților.

Comenteaza