Concurs de soluții pentru modernizarea Liceului Lucian Blaga și a străzilor adiacente

Concurs de soluții pentru modernizarea Liceului Lucian Blaga și a străzilor adiacente

Primăria Cluj-Napoca, împreună cu Ordinul Arhitecților din România (OAR) și cu sprijinul Filialei Teritoriale Transilvania anunță oficial lansarea Concursului Internațional de Soluții pentru modernizarea Liceului Teoretic „Lucian Blaga”.

Concursul are ca scop selectarea celei mai bune soluții pentru modernizarea și extinderea Liceului Teoretic „Lucian Blaga”, pentru atribuirea contractului de proiectare.

Primăria Cluj-Napoca își dorește astfel să rezolve cât mai multe din lipsurile și problemele cu care se confruntă în prezent atât clădirile, cât și instituția Liceului Lucian Blaga, dar și spațiul urban adiacent. Se urmărește găsirea echilibrului optim între modernizarea funcțională a clădirilor școlii, integrarea în sit a extinderilor, aspectul arhitectural, soluțiile tehnice, soluțiile economice, soluțiile funcționale pentru extinderea liceului în aria de concurs, dar și transformarea străzilor adiacente într-un spațiu urban vibrant, de bună calitate.
Obiectivele propriu-zise ale proiectului se referă la completarea și reorganizarea ansamblului educațional în vederea maximizării suprafețelor folosite pentru școală și adaptării spațiilor acesteia la principiile educaționale ale secolului nostru, precum și la exigențele de eficientizare energetică, integrarea în zona a clădirilor existente și adecvarea noilor intervenții, amenajarea curții școlii cu accent pe suprafețe verzi cât mai mari și materiale prietenoase cu mediului, amenajarea spațiului urban adiacent liceului în vederea facilitării parcurgerii cât mai plăcute și sigure a acestuia de către elevi și profesori, locuitorii zonei sau trecători și generând o infrastructură de calitate prin integrarea principiilor walkable și smart city.

Acesta este cel de-al doilea concurs de soluții organizat pentru o instituție de învățământ din municipiu, după cel derulat anul trecut pentru Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu.

PREMIILE ACORDATE
PremiuI I: valoarea estimată a contractului de servicii de proiectare – 3.564.809 LEI fără TV
Premiul II: 75.000 LEI, TVA inclus
Premiul III: 40.000 LEI, TVA inclus
JURIUL CONCURSULUI
arh. Michál Cohen (UK)
arh. Anca Mihalache (UK)
arh. Tamás Fialovszky (HU)
arh. Daniel Tellman (RO)
arh. urb. Vera Marin (RO)
arh. Irina Tulbure (RO)
arh. Eleonora Dulău (RO) – Reprezentant al Filialei Teritoriale Transilvania a OAR

Membri supleanți:
arh. Andreea Mureșan (RO) – Reprezentant Primăria Cluj-Napoca
arh. Dragoș Dascălu (RO)

Mai multe detalii pot fi găsite pe pagina oficiala a concursului:
https://oar.archi/.../oar/liceul-lucian-blaga-cluj-napoca/

 

Comenteaza