Un nou contract din programul de gestionare a deşeurilor a fost adjudecat de Confort

Un nou contract din programul de gestionare a deşeurilor a fost adjudecat de Confort
Contractul pentru construcţia staţiilor de preselectare a deşeurilor menajere a fost câştigat tot de un consorţiu condus de Confort SA. Valoarea lucrărilor se ridică la 23 de milioane de euro. Contestaţiile pot fi depuse până în 6 februarie. După semnarea contractului, societatea va avea la dispoziţie 12 luni să realizeze aceste staţii.

Dintre cele 14 oferte propuse în licitaţia pentru construcţia staţiilor de preselectare a deşeurilor, în localităţile Gherla, Huedin şi Mihai Viteazul, a fost desemnată câştigătoare oferta propusă de consorţiul condus de Confort SA. Această societate conduce şi consorţiul care se va ocupa de construcţia depozitului ecologic. "Consorţiul condus de Confort a avut cea mai mică ofertă din punct de vedere tehnico-financiar", a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Alexandru Coroian. În cadrul programului de gestionare a deşeurilor se vor mai derula şi alte licitaţii importante.

"Ne pregătim să demarăm licitaţia pentru închiderea actualelor rampe de gunoi, neconforme, contract evaluat la 51 de milioane de lei, precum şi pentru atribuirea lucrărilor la drumurile de acces de la depozitul ecologic, contract evaluat la 2,6 milioane de lei", a spus Coroian. Vor urma şi alte licitaţii, mai mici ca valoare, ce vizează achiziţia de echipamente pentru colectarea deşeurilor, dar şi pentru echipamentele de funcţionare a depozitului. În total, proiectul de gestionare a deşeurilor în sistem integrat a fost estimat la peste 76 de milioane de euro. Peste 70% din valoarea acestui proiect este susţinut din fonduri europene.

 

Comenteaza