Foto Un nou drum județean din Cluj a intrat în reparații. Ce lucrări se fac

Un nou drum județean din Cluj a intrat în reparații. Ce lucrări se fac
| Foto: Facebook.com/cjcluj
Un nou drum județean din Cluj a intrat în reparații. Ce lucrări se fac
Un nou drum județean din Cluj a intrat în reparații. Ce lucrări se fac
Un nou drum județean din Cluj a intrat în reparații. Ce lucrări se fac

Consiliul Județean Cluj a demarat o serie de lucrări de întreținere curentă și periodică pe drumul județean DJ 161Z Petea – Legii (DJ 109C).

Conform reprezentanților forului administrativ județean, acestea au drept principal scop asigurarea unei circulații rutiere normale, în condiții de deplină siguranță.

Lucrările vizează sectorul de drum în lungime de aproape 7 kilometri cuprins între kilometrul 0+000 și 6+925, tronsonul situat între pozițiile kilometrice 2+500 și 6+925 urmând a fi și asfaltat.

Odată finalizate lucrările pe acest drum județean vom reuși să asigurăm în zonă o infrastructură rutieră mult îmbunătățită prin realizarea unei legături rapide între alte două drumuri județene importante, respectiv DJ 161G (DN 16) Vaida Cămăraș – Palatca – Petea – Sucutard, parte a Drumului Bistriței, și DJ 109C Gherla – Fizeșu Gherlii – Țaga – Sucutard – Geaca  - DN 16”, a transmis șeful CJ Cluj, Alin Tișe.

În această etapă se află în plină desfășurare operațiuni constând în întreținerea părții carosabile prin plombarea gropilor cu îmbrăcăminți asfaltice și tratarea burdușirilor și a tasărilor.

De asemenea, urmează a fi executate și lucrări de aducere la profil a acostamentelor și de completare a acestora, de asigurare a scurgerii apelor prin curățarea șanțurilor și a rigolelor, de asigurare a esteticii rutiere prin tăierea lăstărișului și a vegetației din zona drumului, de reprofilare a drumurilor laterale, precum și de așternere de strat de balast stabilizat și de covor asfaltic.

Reamintim, în acest context, faptul că drumul județean DJ 161Z a fost preluat în administrare de Consiliul Județean în cursul anului 2022, iar în cursul anului 2023 a fost asfaltat sectorul de drum cuprins între kilometrul 0+000 și kilometrul 2+500.

Comenteaza