Foto Un nou pas înainte pentru edificarea Centrului Integrat de Transplant din Cluj

Proiectul Consiliului Județean (CJ) Cluj de edificare a primului Centru Integrat de Transplant din România și din sud-estul Europei avansează în ritm susținut.

Astfel, Planul Urbanistic Zonal de amenajare ansamblul clinicilor universitare și dezvoltare a Centrului Integrat de Transplant va fi supus spre avizare joi, 27 mai, în ședința reunită a Comisiilor Tehnice de Amenajarea Teritoriului și Urbanism din cadrul CJ Cluj și al Primăriei Cluj-Napoca. Evenimentul va avea loc prin intermediul unei platforme online de videoconferințe.

„Este un nou pas înainte în această investiție extrem de importantă prin care vom poziționa Clujul pe harta extrem de puținelor centre de transplant multiorgan din Europa. Am mobilizat toate resursele necesare pentru parcurgerea în condiții optime a demersurilor procedurale, astfel încât construcția propriu-zisă să poată începe cât mai rapid”, a precizat Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Potrivit CJ Cluj, sursa de finanțare avută în vedere pentru edificarea acestui obiectiv medical de importanță regională și națională este reprezentată, în principal, de fondurile europene. Unicul centru de transplant multiorgan din România va dispune de 277 de paturi, dintre care 88 pentru transplant renal, 72 pentru transplantul de plămân, respectiv câte 36 de paturi pentru transplantul de cord și cel hepatic.

Comenteaza