Un nou premiu pentru CJ Cluj! Tișe: „Reprezintă o recunoaștere a faptului că achiziția este în concordanță cu principiile europene”

Un nou premiu pentru CJ Cluj! Tișe: „Reprezintă o recunoaștere a faptului că achiziția este în concordanță cu principiile europene”
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Forul administrativ județean clujean este model de bune practici în domeniul achizițiilor sustenabile.

Consiliul Județean Cluj, inițiator al proiectului ce vizează construirea Centrului Integrat de Transplant de la Cluj, a câștigat premiul competiției “Achiziții sustenabile. Premiile cu impact social și de mediu 2022”, din cadrul proiectului Achiziții cu impact social și de mediu implementat de Asociația Centrul pentru Legislație Nonprofit, în parteneriat cu Fundația Civitas pentru Societatea Civilă Cluj și Asociația Ateliere fără Frontiere.

Consiliul Județean Cluj a participat la această competiție la categoria “Achiziții cu impact de mediu”, cu aplicația ”Achiziția de lucrări de execuție pentru obiectivul de investiții – Centru Integrat de Transplant Cluj-Napoca și amenajări exterioare”, prin care forul administrativ al județului dorește edificarea la Cluj a singurului Centru Integrat de Transplant din România și din sud-estul Europei, clădire certificată energetic ca și clădire verde conform standardului BREEAM (Building Research Establishment’s Environmental Assessment Method).

„Premiul reprezintă o recunoaștere a faptului că achiziția este în concordanță cu principiile europene privind achizițiile verzi și validează faptul că criteriile de selecție a câștigătorului licitației conduc la o clădire sustenabilă din punct de vedere al mediului. Este, practic, o nouă recunoaștere a importanței acestui proiect pe care l-am inițiat și ale cărui numeroase beneficii vizează nu doar comunitatea locală și județul Cluj, dar și întreaga țară”, a transmis șeful CJ Cluj, Alin Tișe.

În cadrul competiției au participat instituțiile publice și companiile din România care au realizat achiziții cu impact social și de mediu în ultimii ani.

Comenteaza