Un parc de maşini blochează noua pistă a aeroportului FOTO / VIDEO

Un parc de maşini blochează noua pistă a aeroportului FOTO / VIDEO
Sediul unei firme de închiriat maşini blochează proiectul pistei Aeroportului. Patronii societăţii Parc Auto spun că suma pe care urmează să o încaseze ca despăgubire pentru terenul expropriat este mult prea mică şi nu sunt dispuşi să renunţe la teren.

Societatea Parc Auto a ridicat o construcţie provizorie, fără autorizaţie, exact pe amplasamentul pe care ar urma să treacă noul canal care preia pârâul Murători, în vederea eliberării spaţiului pentru noua pistă de aterizare-decolare a Aeroportului Cluj-Napoca. Preşedintele Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu, susţine că terenul a fost expropriat demult şi că nu înţelege cum a fost posibil ca acea construcţie să apară acolo, în vecinătatea aeroportului. De cealată parte, reprezentantul firmei Parc Auto, Walter Thellman, afirmă că nu poate să-şi mute parcul de maşini pentru că nu are unde. El arată că terenul său de 600 de mp a fost subevaluat şi că nu acceptă să renunţe la el pentru numai 10.000 de euro. Mai mult, omul a ameninţat că le va recomanda investitorilor de la Mercedes să nu mai vină în România pentru că riscă să piardă investiţii, aşa cum a păţit şi el. Acum, lucrările de deviere a râului stau blocate.

Proiectul noii piste de aterizare-decolare se confruntă cu un nou blocaj. Lucrările de deviere a pârului Murători - ce ar urma să asigure spaţiul necesar pentru instalarea sistemului de semnalizare şi ghidare a avioanelor - s-au oprit din pricina unei imobil al unei firme de închiriat maşini. „E un soi de atelier, nu poate fi numit chiar un imobil, care ne ţine în loc. Nu înţeleg cum a apărut acest obiectiv acolo, având în vedere că terenul a fost expropriat. Nu există nici măcar o autorizaţie de constuire, nu există nimic, deci nu pricep de ce mai este acolo. În mod normal, proprietarul terbui să-l demoleze şi sper ca şi primăria să intervină, pentru că noi suntem obligaţi să rămânem blocaţi cu lucrarea", a explicat liderul Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu.

Canalul care va prelua pârâul Murători urmează să treacă exact prin locul pe care se află această construcţie. „Noi ne-am oprit cu lucrările exact în punctul în care se află acest imobil. Din păcate suntem forţaţi să stăm pe loc. Sper ca problema să se rezolve cât de repede, pentru că până la finalul lunii mai să putem să ne terminăm treaba în această parte, pentru ca mai apoi să lucrăm şi la devierea celui de-al doilea pârâu, Becaş. Până nu terminăm noi, Romatsa nu va putea să instaleze sistemul de ghidare pentru avioane, astfel că nici pista nu va putea fi dată în folosinţă", a spus directorul Administraţiei Bazinale de Apă Someş Tisa, Dan Canta.

Construcţia care crează probleme se află pe o suprafaţă de 600 de mp şi aparţine firmei Parc Auto. Aceasta se ocupă cu închiriatul de maşini. Proprietarul, Walter Thellman admite că nu are autorizaţie pentru construcţie însă spune că este ceva provizoriu. Din imaginile prezentate de ZIUA de CLUJ se poate vedea că e vorba de un soi de buncăr, îngrădit, cu pavaj în interiorul curţii, la care se adaugă şi o parcare, cu maşinile scoase spre închiriere. „Într-un fel Consiliul Judeţean are dreptate în privinţa acestei construcţii, pe de altă parte ei au angajat o firmă de consultanţă care mi-a subevaluat terenul. Cum să accept să-mi dau terenul pentru 18 euro pe metru pătrat, într-o zonă în care preţul este de peste 100 de euro pe metru pătrat. Consiliul Judeţean îmi spune că îmi dă 10.000 de euro pe terenul meu de 600 de mp şi se presupune că eu trebuie să-mi mut afacerea pur şi simplu. Dar unde să mă duc? Nu am unde să mă mut. Să-mi dea teren la schimb, asta am cerut", a spus Thellman.

El susţine că mai sunt cel puţin cinci proprietari în zonă care au fost expropriaţi şi care s-au adresat instanţei, pentru că nu sunt mulţumiţi de sumele cu care vor fi despăgubiţi. „Nimeni nu ar putea să accepte să aibă un apartament de 50.000 de euro iar statul să vină sa-l ia cu 10.000 de euro. Este incorect, pentru că eu am o afacere, am făcut nişte investiţii. În modul acesta nimeni nu va mai veni să investească în România. Îi cunosc şi pe reprezentanţii Mercedes le-am şi spus că se pot trezi în aceeaşi situaţie. Să ajungă aici să facă investiţia şi apoi să rămână fără ea. Şi ce s-ar întâmpla atunci cu toţi angajaţii acestei companii", a comentat Thellman.

Propunerea Consiliului Judeţean, ca sediul (construcţia) firmei Parc Autos să fie mutată, temporar, pe un alt teren expropriat, pare de asemenea de neacceptat pentru Walter Thellman: „Îmi spun să mă mult pentru o lună în alt loc. Şi după ce trece luna, ce fac, unde mă duc. Eu vreau teren la schimb sau dacă nu, vreau să fiu despăgubit conform valorii reale a terenului".

Fost şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii şi consilier judeţean, Ioan Petran, a afirmat că indiferent de nivelul construcţiei, se impune ca beneficiarul să deţină autorizaţie de construire. „Nu înţeleg cum de nu s-a sesizat nimeni până acum. Cu siguranţă, proprietarii firmei s-au gândit că dacă sunt într-un loc retras şi nu îi vede nimeni, pot face ce vor ei, fără să respecte nişte reguli", a spus Petran. Purtătorul de cuvânt al Primăriei, Oana Buzatu a precizat că inspectorii şi poliţia comunitară vor efectua în cel mai scurt timp un control pentru a verifica această construcţie, urmând să se ia măsurile care se vor impune.

 

 

Comenteaza