Undă verde pentru blocurile Liberty Technology Park: au fost emise autorizațiile de construire

Undă verde pentru blocurile Liberty Technology Park: au fost emise autorizațiile de construire

Liberty Technology Park a primit, în urmă cu câteva zile, autorizaţia de construire pentru două blocuri de locuințe dintr-un total de șase pe care le va ridica în strada Gării nr. 21. Recepționarea lucrărilor la cele două blocuri de locuințe este condiționată de realizarea drumului de acces și modernizarea stației de autobuz de pe strada Oașului. Cele două imobile au regim de înălțime S+P+5E+R și o capacitate de 250 de apartamente.

PUZ prevede parcelarea terenului de 4,5 ha pe care vor fi ridicate șase clădiri noi: două blocuri de locuințe cu 250 de apartamente, trei imobile de birouri și o grădiniță. Se prevede și amenajarea terenului: spații verzi (plantații înalte, medii și joase), sistem de alei şi platforme pentru circulaţii auto și pietonale, stații pentru biciclete, mobilier urban, amenajări pentru joacă, odihnă și activităţi în aer liber compatibile, platforme subterane de colectare selectivă a deșeurilor pe patru fracții.

Clădirile de locuințe și birouri vor avea un regim de înălțime de cinci etaje, plus unul retras, în timp ce clădirea grădiniței va fi cu un etaj. La subsolul tuturor noilor clădiri vor fi amenajate peste 1.000 de locuri de parcare. Se propune o sistematizare a tramei stradale din zonă și realizarea unei legături auto între str. Oașului - fundătură și str. Gării, pentru a facilita accesul auto și pietonal la noul ansamblu imobiliar.

Investitorul va realiza un parc și loc de joacă pe 1.800 mp pe care îl va preda după amenajare cu titlu gratuit primăriei, investiția fiind estimată la 200.000 de euro. De asemenea, va moderniza stația de autobuz de pe Oașului, valoarea lucrărilor fiind estimată la 10.000 de euro. În fine, va planta arbori de talie înaltă în zonă. Tot investitorul va amenaja pe banii săi două stații de biciclete pe care le va preda primăriei.

Conform planului de acțiune, investiția va fi realizată în patru etape:

Etapa 1 – vor fi realizate corpurile „I” și „J” cu destinația de locuințe colective, precum și drumul de acces ce le deservește (prelungire str. Oașului - fundătură și str. A – tronsonul aferent locuințelor colective)
Etapa 2 – vor fi realizate corpurile „G” (grădiniță) și „F” (birouri/servicii)
Etapa 3 – vor fi realizate corpul „H” (birouri/servicii) și str. A – pe tronsonul aferent imobilului
Etapa 4 – vor fi realizate corpul „A” (birouri/servicii) și strada „A” până la intersecția cu str. Gării

Anterior recepției corpurilor propuse pe parcele, va fi realizat drumul de acces la strat de uzură și echipat edilitar, pe tronsonul aferent fiecărei etape. Strada ”A” va fi dezmembrată din parcela inițială și înscrisă în cartea funciară cu titlul de ”drum”, anterior emiterii autorizației de construire pentru corpurile din etapa 1.

Investiția este de peste 7,3 milioane euro și va fi realizată pe etape, în 3 ani.

Comenteaza