Undă verde pentru modernizarea campusului studențesc din Observator. Va avea cămin nou, piste de alergare, spații de odihnă

Undă verde pentru modernizarea campusului studențesc din Observator. Va avea cămin nou, piste de alergare, spații de odihnă

Planul Urbanistic Zonal ce prevede modernizarea complexului studențesc „Observator”, al Universității Tehnice din Cluj-Napoca, a fost aprobat de consiliul local.

Așadar, în ședința extraordinară a Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca, de marți, 22 iunie, proiectul de hotărâre „Privind aprobarea P.U.Z. – Dezvoltare complex studențesc „Observator”, str. Observatorului nr. 32-36; beneficiară: Universitatea Tehnică Cluj-Napoca”, a fost aprobat în unanimitate, acumulând 23 de voturi „pentru”.

Conform documentațiilor, prin P.U.Z. se reglementează o zonă de 3.9 ha, în vederea ameliorării funcționalității și calității complexului studențesc Observator, prin construirea unui nou cămin studențesc, amenajarea de spații de sport, odihnă și recreere, amanjare piste de alergare, locuri staționare de biciclete și punct gospodăresc pe patru fracții și instituire subzonă de instituții de servicii și interes public.

Pentru căminele vechi se menține regimul actula de înălțime, însă este permisă supraetajarea cu un nivel, folosind structuri ușoare. Pentru căminul nou, regimul maxim admis este de 1-3S+P+5E. Se mențin căile de acces existente, dar aleile vor fi reorganizate.

De asemenea, parcările se vor face la sol sau subsol, fără a parca în interiorul cvartalelor, în spatele căminelor. Pentru zona de instituții de servicii și interes public (învățământ și cercetare, cultură sau cantina), regimul maxim admis este de 1-3S+P+10E, cu aceleași indicații pentru accese și parcări. Acest proiect va fi reglementat printr-un PUD ulterior.

Inițiatorul proiectului a fost Universitatea Tehnică Cluj-Napoca (UTCN), iar proiectantul a fost Facultatea de Arhitectură și Urbanism (FAU) Cluj.

Comenteaza