Foto Undă VERDE pentru noul sediu RAR Cluj

Undă VERDE pentru noul sediu RAR Cluj
| Foto: Randare: SC Sard Proiect SRL
Undă VERDE pentru noul sediu RAR Cluj
Undă VERDE pentru noul sediu RAR Cluj
Undă VERDE pentru noul sediu RAR Cluj

Urbaniștii județului Cluj au oferit, joi, aviz favorabil construirii noului sediu al Registrului Auto Român (RAR), filiala Cluj, care se va întinde pe o suprafață de aproximativ 20.000 de metri pătrați în comuna Apahida. 

A fost vorba de o revenire a proiectului denumit „PUZ Construire sediu reprezentanță RAR Cluj și centru zonal, copertină auto, cabină poartă, căi de acces auto și pietonale, sistematizare verticală, amenajări exterioare, împrejmuire, branșamente și organizare de șantier pe strada Libertății din Apahida”, în ședința Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism (C.T.A.T.U) a județului Cluj, de joi, 6 octombrie 2022.

În urmă cu trei săptămâni, proiectul a fost amânat deoarece existau câteva probleme legate de drumul de acces, de numărul locurilor de parcare și de amplasarea unora dintre acestea.

Arhitectul șef al proiectului Cristina Bârlădeanu a făcut atunci o scurtă prezentare: „Amplasamentul se află într-o zonă aparent nelocuită în apropierea Centurii Vâlchele-Apahadia și a râului Someș. Terenul aparține comunei Apahida, fiind concesionat pentru o perioadă de 49 de ani Registrului Auto Român. Vor fi două clădiri, sediul RAR și un centru zonal. De asemenea, se propun 120 de locuri de parcare, iar 20% din suprafață este reprezentată de zona verde”, spunea Bârlădeanu.

În ședința de joi, proiectantul a afirmat că s-a rezolvat situația legată de amplasarea locurilor de parcare, dar numărul va rămâne același, reprezentanții Registrului Auto Român dând asigurări că sunt suficiente.

Primarul comunei Apahida, Grigore Fati, a fost și el prezent la ședința de urbanism, precizând că așteaptă cu „nerăbdare” să înceapă investiția.

În prezent, RAR Cluj are sediul în comuna Gilău, iar instituția a mai funcționat și în Cluj-Napoca sau Florești.

Comenteaza