Undă verde pentru o nouă creșă în Florești. Va costa peste 5 milioane de lei

Undă verde pentru o nouă creșă în Florești. Va costa peste 5 milioane de lei

Una dintre problemele des semnalate de floreșteni este lipsa locurilor la creșă. Comuna s-a dezvoltat foarte mult în ultimii, aici mutându-se tot mai multe familii tinere. În acest context, consilierii locali din Florești au aprobat, joi, documentația pentru amenajarea unei creșe în satul Tăuți.

Proiectul privind probarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție (DALI) și a indicatorilor tehnico-economici la obiectivul de investiție „Reabilitare si Extindere si Mansardare Corp C1, Amenajare Gradiniţă în Corpul C1, Imprejmuiri, Amenajari Exterioare sat Tăuţi nr. 58, com. Floreşti, jud. Cluj” a fost aprobat în unanimitate de voturi.

Conform documentației, prin lucrările de reabilitare propuse în cadrul acestui proiect se urmărește:

-Existența unei structuri de învaţămant în satul Tăuţi;
-Asigurarea infrastructurii necesare pentru înscrierea a 54 de copii în învăţămantul preşcolar;
-Asigurarea unei infrastructuri corespunzătoare ciclurilor educaţionale;
-Accesul la educaţie cu facilităţi de dezvoltare a aptitudinilor, dezvoltarea timpurie a copiilor;
-Reducerea ratei de abandon școlar.

Valoarea totală a investiției, inclusiv TVA este de 5.097.651,00 lei din care C+M 3.569,842,31 lei TVA inclus.

Primarul din Florești: „Vom avea peste 600 de locuri noi la creșe”

Edilul celei mai mari comune din țară, Bogdan Pivariu, anunța, în urmă cu o lună și jumătate, că peste 600 de locuri noi la creșe vor fi disponibile odată cu finalizarea lucrărilor aflate deja în derulare.

„Subiectul creșelor este extrem de important. De la preluarea mandatului și până acum am reușit să mărim cu 150% locurile în creșă. Din păcate, încă sunt insuficiente, dar lucrurile se fac pas cu pas. Cred că ieri au fost alocate 30 de noi locuri în urma eficientizării spațiului din actualele creșe, urmând ca până la începutul acestui an școlar să fie încă 100 disponibile.

În următorul an școlar am convingerea că vom ajunge la aproximativ încă 500 de locuri la creșă și grădiniță, tocmai pentru a putea deservi și a preîntâmpina această problema. Dacă lucrurile merg bine vom depăși acest număr. Cele 500 de locuri sunt sigure, în opinia mea.

Dacă de acum 10-15 ani creșele ar fi fost o preocupare a vechilor administrații, astăzi nu am fi discutat despre aceste probleme. Sunt și eu părinte și îi înțeleg pe părinții care vor să le ofere copiilor cele mai bune condiții. Pot să asigur pe toată lumea că este o problemă pe care o rezolvăm pas cu pas”, declara, la ZIUA LIVE, Bogdan Pivariu.

Comenteaza