Unde va fi obligatorie purtarea măștii la Cluj. Ce spune prefectul

Unde va fi obligatorie purtarea măștii la Cluj. Ce spune prefectul

Purtării măștii de protecție în spații publice deschise devine obligatorie de sâmbătă și la Cluj, în anumite situații.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) a decis miercuri seară că, începând cu data de 8 august 2020, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție pe întreg teritoriul județului Cluj, de către toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani. Prefectul Mircea Abrudean spune că, deocamdată, masca va fi obligatorie doar în anumite situații.

“Obligația nu se aplică în toate spațiile deschise din județ, în acest moment, ci doar în zonele pe care le-am considerat cu cea mai mare expunere, având la dispoziție anchetele epidemiologice, vorbim de toate evenimentele care se desfășoară în spațiile publice deschise, evenimente culturale, științifice, de divertisment și cele cu caracter religios, pelerinaje și alte adunări cu caracter religios. În acest moment acestea au fost considerate prioritare, urmând ca până săptămâna viitoare Comitetele locale pentru Situații de Urgență să identifice toate zonele cu potențial risc din categoria piețelor, târgurilor de produse și de animale și a piețelor de tip bazar permanente și temporare, pe care să ni le comunice în vederea obligativității purtării măștii și în aceste zone, dacă vom considera", a declarat prefectul Clujului, Mircea Abrudean, joi, la ZIUA LIVE.

Prefectul a precizat că mizează în continuare pe responsabilitatea clujenilor, dar, dacă se va impune, se va extinde aria de obligativitate a purtării măștii.

"Eu și toți factorii implicați, și domnul primar, și domnul președinte Tișe, am insistat pe responsabilitatea clujenilor. La Cluj lucrurile stau altfel decât în restul țării, acesta este și motivul pentru care nu am considerat necesar să extindem aria de a obligativitate a purtării măștii. Am considerat că vom lua aceste decizii etapizat, în funcție și de cifrele pe care le avem. Dacă cifrele vor evolua negativ și dacă vom considera necesar, putem extinde această obligativitate", a precizat Abrudean.

 

 

Comenteaza