Vechea pistă a aeroportului intră în reparaţii

Vechea pistă a aeroportului intră în reparaţii
Consiliul Judeţean (CJ) Cluj a eliberat autorizaţia de construire pentru reparaţii la vechea pistă a aeroportului Cluj, folosită în acest moment ca şi cale de rulare pentru aeronave.

Anunţul a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe. Potrivit acestuia, vechea pistă, care datează din 1968, are nevoie de reparaţii periodice. Costul acestor lucrări este de aproximativ 500.000 de euro, iar termenul de execuţie este de 30 de zile.

Alin Tişe spune că zborurile de pe aeroportul clujean nu vor fi afectate de aceste reparaţii pentru că lucrările se vor face mai mult noaptea şi că se va lucra pe porţiuni, fără a fi afectată întreaga cale de rulare.

Despre extinderea noii piste a aeroportului, de la 2100 de metri la 3500 de metri, preşedintele forului judeţean a afirmat că este condiţionată de devierea Someşului şi de exproprierile necesare în această zonă, care costă circa 11 milioane de euro şi de care se ocupă Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Alin Tişe mai spune că va avea în perioada următoare discuţii cu ministrul Mediului pe această temă dar şi legat de alte proiecte de mediu derulate de CJ Cluj. Şeful judeţului declară că lucrările propriu-zise de extindere care revin consiliului judeţean şi aeroportului vor fi împărţite în 2 sau 3 etape, pentru a putea fi mai uşor finanţate.

 

Comenteaza