Vecini disperaţi de transformarea locuinţelor în birouri

Vecini disperaţi de transformarea locuinţelor în birouri
Constructorul unui imobil din Gruia a închiriat deja, cu autorizaţie pentru “locuinţe terestre”, primele trei etaje diviziei de IT a unei firme de asigurări, chiar dacă restul etajelor sunt în șantier și nu s-a făcut recepția clădirii.

Vecinii imobilului in construcţie au făcut reclamaţie la primărie că nu și-au dat acordul pentru birouri, aceştia fiind deranjaţi de disconfortul creat de zecile de angajaţi care se plimbă pe scările exterioare.

Societatea Tomșa Import Export construiește pe Dealul Cetățuii un imobil terasat cu șapte niveluri, ce are intrare atât de pe strada Cetății, cât și de pe strada Racoviță. Pe panoul de șantier scrie clar "locuinte terasate". Asociația de proprietari Cetății 37 a solicitat Serviciului de Urbanism al Primăriei efectuarea unui control de verificare a construcției învecinate de pe strada Emil Racoviță nr. 23, cu acces de pe strada Cetății, autorizată în 14 martie 2012.

"În conformitate cu panoul de șantier și autorizația de construire emisă de Primăria Municipiului Cluj-Napoca, clădirea aflată în construcție este autorizată pentru destinația "locuințe terasate". Însă în realitate, în imobil funcționează deja, în mod fraudulos, fără a exista un proces verbal de recepție la terminarea lucrărilor și fără acordul proprietarilor din imediata vecinătate, conform legii 50 (legea construcțiilor, n. red.), o firmă de IT/Soft, care a transformat o parte din locuinţe în birouri și în sală de conferințe/întâlniri.

În prezent, în apartamentele deja finisate din partea de jos a construcției își desfășoară activitatea peste 30 de angajați ai societății chiriașe, în timp ce în partea superioară a clădirii se desfășoară lucrări de construcție. Precizăm că strada Cetății este strict rezidențială, iar asociația de proprietari Cetății 37, în calitate de vecin direct al construcției menționate, nu este de acord cu modificarea destinației construcției și nu a dat niciun acord în acest sens.

Vă rugăm să dispuneți măsurile legale în cazul în care veți constata abateri de la legislația în vigoare și să ne înștiințați cu privire la concluziile și măsurile întreprinse", se arată în plângerea asociației de proprietari din 15 mai.

Răspunsul care a venit din partea primăriei pe 3 iunie i-a uluit pe nemulţumiţi. Ce a răspuns primăria vezi în continuare pe Clujust.ro.

 

Comenteaza